Библиотеката отвори врати за летни занимания | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Библиотеката отвори врати за летни занимания

Публикувана на: 28.06.2017г. 8 прегледа

През лято `2017 читалищната библиотека отново ще отвори своята Лятна работилница на 1 юли 2017, като в нея отново всички деца от 7 до 10 години ще могат да участват в различни творчески инициативи, игри и забавления. В тях няма да се използва компютърна техника с цел децата да развиват креативни умения и въображение и сами да разучават нови техники в приложното изкуство, чрез които да се забавляват. Ще имат възможност и за различни игри, с които да се разтоварват и сближават, конкурси и състезания.

Другата лятна инициатива на библиотеката е Книжният базар, който отвори врати на 22.06.2017 г. Ще бъдат изложени сравнително запазени стари и антикварни четива за ценителите на добрата книга – четена или неразгръщана, защото тя трябва да попадне у онзи читател, който има потребност да я прочете или притежава. В базара всеки ще може да си купи на символична цена и да притежава стара или антикварна книга, като така я „спаси” от бракуване.

Третата инициатива е „Купи, прочети и дари” – тя стартира от 01.07.2017 и ще продължи до края на август. Тази инициатива е преди всичко за набавяне на нови книжки от добросъвестни граждани, за да може всеки , който няма финансова възможност, да прочете нова книга. Също по този начин ще се подпомогне и библиотеката, която няма средства за нова литература.

През последната седмица на юни – 26.06-30.06.2017г. ще бъде организирано и безплатно компютърно обучение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>