Детската учителка Галя Николова с отличие „Неофит Рилски“

Почетното отличие „Неофит Рилски” получи Галя Николова, старши учител в детска градина „Детски свят” в Полски Тръмбеш. Отличието е на Министерството на образованието и науката и се връчва на г-жа Николова за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование. Официалната церемония се състоя в Регионалното управление на образованието, а наградата на г-жа Николова връчи лично областният управител проф. Любомира Попова.

Всички в Полски Тръмбеш познават Галя Николова, познават я и малки, и големи. Тя е сбъднала детската си мечта и е станала детска учителка. Веднага след завършване на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, специалност „Предучилищна педагогика“, започва работа като нередовен учител в село Орловец. От 15 години е детска учителка в ДГ „Детски свят” – Полски Тръмбеш.

Галя е упорито и смело момиче. Въпреки трудностите в живота и дългите часове в детската градина тя намира винаги време и за своите деца. Дъщеря й Янита е студентка втора година, учи маркетинг, а по-малкото й дете – Цветан, е в 9-и клас.

Ако днес Галя Николова трябва да избира своята професия, тя отново би пожелала да стане учителка в детска градина, защото радостта за нея е да вижда блясъка в очите на дечицата и удовлетворените родители, с които работи в партньорство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.