Куп награди за самодейците от Обединение и Страхилово от фолклорен конкурс | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Куп награди за самодейците от Обединение и Страхилово от фолклорен конкурс

Публикувана на: 28.06.2017г. 4 прегледа

Самодейците от НЧ „Мита Стойчева 1900“ в Обединение се завърнаха с приз от първия национален фолклорен конкурс „Димитър Гайдаров /1906-1989/“, който се проведе в Казанлък.

Освен приза на конкурса, който се присъди за цялостно представяне на НЧ „Мита Стойчева 1900”, самодейците от Обединение се завърнаха и с I място за фолклорна група „Славей”, I място за детски квартет „Славейчета”, I място за индивидуално изпълнение в трета възрастова група на Иванка Христова, I място за индивидуално изпълнение в първа възрастова група на Калина Колева, I място за индивидуално изпълнение на Емилия Петрова.

Отлично се представиха и самодейците от НЧ „Просвета-1898” – Страхилово. Те бяха удостоени с I място за изпълнениеята на фолклорна група „Северняшка китка” и I място за индивидуално изпълнение на Кера Костова.

Ръководителките на фолклорните групи Кера Костова и Снежанка Йорданова получиха и специални дипломи за съхранение и популяризиране на българския фолклор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>