56 четения

Момичетата старша възраст и кадетките на „Етър-Стил“ са шампионки на България

Христиана Йорданова е с три индивидуални отличия

Великотърновският спортен клуб „Етър-Стил” продължи възходящото си представяне и на проведеното през уикенда държавно лично-отборно първенство по спортна гимнастика. Надпреварата за всички възрасти бе и шампионат на отделните уреди и събра 20 отбора от цялата страна. Над 300 момчета и 250 момичета се бориха за призовите места в зала „Арена Армеец“.

Лилия Караиванова, Мария Маринова, Калина Козлева, Кристина Димитрова и Симона Йорданова се класираха на първо място в отборната надпревара при момичетата старша възраст, като оставиха зад себе си вечните фаворити ГК „Левски Спартак 08” и ГСК „Интерком груп Черноморски юнак” (Варна). Индивидуално Кристина Димитрова се нареди трета в многобоя на прескок и смесена успоредка и четвърта на земна гимнастика. Симона Йорданова завърши на sport (1)четвърто място в многобоя на успоредка и греда и на пето на прескок, а Калина Козлева е пета в многобоя и на земна гимнастика.

С шампионска титла отборно се завърнаха и кадетките на „Етър-Стил“ Христиана Йорданова, Дария Караиванова и Анна-Мария Господинова. Шампионска титла на смесена успоредка и пълен комплект медали спечели Христиана Йорданова, като победи на смесена успоредка, втора е на прескок и трета на земна гимнастика. Дария Караиванова извоюва четвърто място на смесена успоредка, пето на греда, шесто на земя и прескок. Анна-Мария Господинова е седма на успоредка и осма в многобоя и на земна гимнастика.

Александър Божанов, Борислав Иванов, Валентин Борисов и Мартин Василев се окичиха със сребърни медали отборно при юноши младша възраст. Мартин Василев завърши на шесто място на земна гимнастика и на висилка, а Борислав Иванов се класира осми на земя.

При момчета старша възраст (11 – 12 години) отборът на СК „Етър-Стил” в състав Иван-Александър Станев, Марин Кисьов, Кристиан Дуков, Иван Аврамов и Цветелин Цончев заслужи бронзови отличия. Индивидуално Цветелин Цончев завърши на осмо място в шампионата на висилка. При момичетата младша възраст етърките Дарина Трифонова, Габриела Маринова, Сиана Колева и Йована Петрова се класираха на седмо място в отборната надпревара. Йована Петрова е седма на прескок и успоредка, а Сиана Колева се класира на пето място на прескок. Във възрастова група девойки младша възраст Никол Иванова се класира на трето място на прескок и земна гимнастика, на четвърто в многобоя, на пето на греда и на осмо на успоредка. Ивелина Иванова зае четвърто място на смесена успоредка и седмо в многобоя.

Момчета младша възраст – Андрей Памуков, Мартин Георгиев, Ивайло Маринов и Александър Александров, са девети отборно.

„Много тежко и продължително състезание, с много участници, отбори и голяма конкуренция. Децата играха добре, с необходимата трудност на състезателните съчетания и чиста техника на изпълнение и заслужено се качиха на почетната стълбичка. Много се гордея с тяхното представяне, което е в резултат от всеотдайната тренировъчна работа на треньорския състав”, коментира Калояна Крумова-Цончева, треньор и председател на клуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!