146 четения

Момчето, което направи фурор с пазарска количка, но не отиде на бал, сега е шеф на проект за 499 000 лв.

Днес Иван Иванов е с диплома от Медицинския университет в Плевен и работи в родния си град

ПРЕДИ 6 Г. ЕДНО МОМЧЕ НАПРАВИ ФУРОР В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ с пазарска количка. Иван Иванов бе седнал в нея, а за „шофьор“ използва своя приятел Борко. Така абитуриентът от местната гимназия мина по улиците от училището до центъра. Но така и не отиде на бал! Тази тайна ни издава днес 24-годишният шеф на проект на Общината за 499 000 лева, който се казва „Независим живот“.

Това се оказа и първото работно място на Иван, след като е взел диплома от Медицинския университет в Плевен и е останал в родния си град Полски Тръмбеш. Завършил е „Опазване и контрол на общественото здраве“ и е единствен от съучениците си с такава специалност. С нея може да работи в Регионалната здравна инспекция, да практикува трудова медицина, във фирма, за да следи как върви процесът на работа. Иван казва, че това едва ли е била детската му мечта, но засега е доволен от реализацията си.

Абитуриентът с количката, който така и не отишъл на бал
Абитуриентът с количката, който така и не отишъл на бал

„Не мога да кажа, че мечтите от училище са се сбъднали. Що се отнася до пазарската количка, аз не смятах въобще да ходя на бал. Предната вечер обаче с Борко решихме, че няма да ходим на бал, но ще сляза с количката. Сега той е в София и работи, а аз съм в Полски Тръмбеш. По принцип не си падам по такива неща като балове, ресторанти, изяви и т.н. Тогава онова бе само атракция и така си остава и до днес…“, разказва Иван. Всъщност от онази абитуриентска изява от 24 май 2011 г. има и качен клип в мрежата с много влизания и коментари. На клипа се вижда как Иван пуши пура за още по-голяма тежест на атракцията с количката. Той казва, че днес има доста хобита, но не иска да говори за тях, признава обаче, че обича всякаква музика, стига да е хубава, и още си няма приятелка.

ТОЗИ ИНТЕРЕСЕН И НАГЛЕД СВИТ МЛАД МЪЖ УПРАВЛЯВА ОБЩИНСКИЯ ПРОЕКТ, който стартира през ноември 2015 г. и ще приключи в края на юли 2017 г. Намираме Иван в общинския хотел „Есперанто“, където на половин етаж са помещенията на проекта. Заедно с него работят още няколко души, които се опитват да правят живота на старите и самотни хора по-лек и по-удобен. Стаите са ремонтирани и разликата между тях и другата част от етаж в хотела е очевидна. Г-н Иванов обяснява, че за ръководното място в проекта не е имало много кандидати и той се явил на интервю, след което бил одобрен и назначен. Така е станал ръководител на Центъра за предоставяне на почасови услуги в домашна среда на хора над 65 години в общината.

ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПО ТОЗИ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ СА ОКОЛО 90 ДУШИ, за които се грижат 20 домашни помощници и 46 лични асистенти. Един служител обаче често се грижи за няколко души. Бройката на потребителите се променя всеки месец поради различни причини – някои се отказват, други умират, просто такъв е животът.

„Проектът предлага пазаруване, почистване, социални контакти, готвене у дома за тези, които не са на патронаж. Максимум един домашен помощник се грижи за четирима потребители. Аз като ръководител приемам заявления за домашни помощници и лични асистенти, за потребители. Ходя при хората и виждам доста драми, при това покъртителни….“, споделя още младият мъж. Той не знае какво ще работи, след като този проект приключи, но се надява да остане в родния си град, защото засега не си мисли за гурбет в чужбина.

Н. ГЕОРГИЕВА

4 коментара за “Момчето, което направи фурор с пазарска количка, но не отиде на бал, сега е шеф на проект за 499 000 лв.

  • 29.06.2017 в 22:30
   Permalink

   Ние кмет си имаме, четвърти мандат не се печели поради некадърност. Аман от многознайковци!

   Отговор
 • 28.06.2017 в 14:18
  Permalink

  Трябва да се дава по-често шанс на младите хора да се реализират и да се доказват.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *