Пътуващо лятно кино ще има в Полски Тръмбеш

Тази година по покана на Община Полски Тръмбеш на 12 юли в града ще гостува Пътуващото лятно кино на БНТ 1. Това е един уникален медиен проект на обществената телевизия по идея на Севда Шишманова, програмен директор на БНТ 1. Вече шеста година прожекциите пред големия екран на пътуващото кино събира десетки хиляди зрители на площадите, за да им върне емоцията на лятно кино под звездите. Оригиналният проект на БНТ е възможност за организиране на емоционално културно събитие и в Полски Тръмбеш. Кампанията фокусира общественото внимание върху изчезващите кинотеатри в България.

На 12 юли от 21 часа на площад „Възраждане” жителите и гостите на Полски Тръмбеш ще могат да гледат българския филм „Летовници” на режисьора Ивайло Пенчев. В този филм има различни видове смях. В хотел край морето ваканцията събира група случайни гости. Всички искат да преживеят едно щуро лято. Забавлявайки се с несгодите и капаните, които дебнат летовниците, зрителите със смях ще открият, че щастието се крие в отношенията с най-близките хора, а не е заровено в пясъка на морския плаж. Ролите са изпълнени от Анета Сотирова, Станимир Гъмов, Китодар Тодоров, София Бобчева, Милена Аврамова, Елица Григорова, Васил Банов, Ивайло Драгиев и др. Входът е свободен.

Кампанията на Пътуващото лятно кино включва и специален модул за малките и младите – Пътуваща лятна библиотека за размяна на детско-юношеска литература, която ще бъде разположена на площад „Възраждане” на 12 юли от 15 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *