Седем млади огнеборци отиват на състезание в Азербайджан | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Седем млади огнеборци отиват на състезание в Азербайджан

Публикувана на: 28.06.2017г. 124 прегледа

Младите огнеборци от СУ „Цанко Церковски“ – Полски Тръмбеш, ще участват в петия международен младежки конкурс „Млад спасител“ в Габала, Република Азербайджан, който приключва на 2 юли. Международните младежки състезания се провеждат с цел да се подготви младото поколение за реагиране при спешни случаи от природни явления и бедствия и предизвикани от човека аварии, както и за развитие на сътрудничеството между младежките организации на младите спасители от различни страни. Също така целта на конкурса е обучение за действие при спешни случаи и оказване на първа помощ на жертвите, обучение на децата и младежите за здравословен и безопасен начин на живот, формиране на съзнателно и отговорно отношение към личната и колективна сигурност.

Екипът се състои от седем момчета и момичета на възраст от 12 до 15 години. Младите спасители ще се състезават по пожарна безопасност и ще оказват първа помощ на жертвите при извънредна ситуация, ще демонстрират познания за правилата в случай на заплаха и бедствие. Освен това младите спасители ще покажат умения в творчески конкурси като рисуване, пеене и танци.

Участниците са: Симеон Любомиров Симеонов, Станислава Христова Христова, Мартина Пламенова Палазова, Драгомир Маринов Борисов, Виктор Маринов Борисов, Димитър Димитров Арабаджиев, Иван Борисов Стоянов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *