Фолклорна формация "Пролетни ритми" от Климентово навърши шест години | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Фолклорна формация „Пролетни ритми“ от Климентово навърши шест години

Публикувана на: 28.06.2017г. 79 прегледа

Вече шест години фолклорна формация „Пролетни ритми“ от Климентово радва публиката със своите изпълнения. Създадена е към пенсионерски клуб „Здравец“ в селото през пролетта на 2011 г. първо като камерна формация, а по-късно е сформиран и танцов състав. Ръководител на групата е Атанас Атанасов. Формацията изпълнява автентичен и обработен фолклор – песни и танци, характерни за село Климентово и за северняшката фолклорна област. Самодейците се включват с голямо желание и проявяват усърдие, отделят от своето време за репетиции, подготовка и участие в различни фестивали, на които достойно представят клуба, селото и общината.

Групата е лауреат на множество фолклорни конкурси, удостоена е с множество дипломи, медали, плакети, които красят витрината на пенсионерски клуб „Здравец”, а най-цената награда на формацията е полученият приз на кмета на община Попово от големия фолклорен фестивал в село Водица, община Попово.

RITMI1Групата е награждавана и в ежегодния национален фестивал на руската песен, представяла е община Полски Тръмбеш в прегледа на руската песен в Шумен – 2015 година, и Сливен – 2016 година.

През есента на 2014 г. телевизия „Алфа” прави едночасов запис на ФФ „Пролетни ритми” за предаването „Българска душа“.

Заслугата ФФ „Пролетни ритми” вече шест години да радва публиката е както обичта на самодейците към българския фолклор, така и подкрепата на спонсори, на кмета на селото Стоян Ангелов, кмета на общината Георги Чакъров и цялото общинско ръководство, благодарение на които станаха възможни всички участия, донесли заслужено признание на групата.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *