183 четения

Хотел „Есперанто“ посреща две двойки младоженци

Само за първите пет месеца на годината приходите са надхвърлили 30 000 лева

СЛЕД БРОЕНИ ДНИ ОБЩИНСКИЯТ ХОТЕЛ „ЕСПЕРАНТО“ЗА ПРЪВ ПЪТ ЩЕ ПОСРЕЩНЕ две двойки младоженци. През няколко дни единственият луксозен апартамент в хотела ще бъде зает от местна девойка, омъжена за германец, и от други младоженци, които са се събрали покрай работата на мъжа във фабриката за сурово масло „Олива“ в града. За второто сватбено тържество вече са заети и всичките 25 стаи в комплекса. Заради двете събития отговорничка на хотела Тотка Янева вече е замислила и специална украса и подаръци за младоженците, сподели самата тя. Първата двойка младоженци ще празнуват в хотела, но вече са сключили брак в Германия, а булката е от многолюдно семейство в Полски Тръмбеш.

САМО ЗА ПЪРВИТЕ ПЕТ МЕСЕЦА НА ГОДИНАТА ПРИХОДИТЕ ОТ 25-ТЕ СТАИ НА „Есперанто“ са надминали 30 000 лева. Общинския хотел са посетили 528 българи и 42-ама чужденци от Молдова, Турция, Англия, Унгария, Канада, Германия, Италия, Румъния. Всичките гости са направили общо 2300 нощувки. За цялата минала година нощувките са били 4800, а приходите за общината – 60 000 лева. В хотела са нощували 1668 души, от които 45 чужденци, сред които гости от Бразилия и Латвия.

ЧЕТВЪРТА ГОДИНА ЦЯЛ СПОРТЕН КЛУБ ОТ СОФИЯ заема хотела пролетта и през зимата, за да тренира на спортната база в града. Около 50 малки баскетболисти пристигат специално в Полски Тръмбеш с трима треньори. През лятото напливът в хотела пък се увеличава традиционно и заради посещенията на басейна и минералните къпални в града. Въпреки усилията на общинската администрация в Полски Тръмбеш сградата, която е строена преди доста години, има нужда от саниране и подмяна на дограмата на част от третия етаж на хотела, за да работи с пълен капацитет.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *