Цветан Цветанов във В. Търново с добри новини за полицаите

30 МЛН. ЛЕВА СА ОСИГУРЕНИ, ЗА ДА БЪДАТ ОБЕЗЩЕТЕНИ ПОЛИЦАИТЕ, КОИТО ОТ 2012 Г. ДОСЕГА НЕ СА ПОЛУЧИЛИ ПОЛАГАЩИТЕ ИМ СЕ УНИФОРМИ, заяви във Велико Търново по повод внесените от ГЕРБ промени в Закона за МВР председателят на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, който е председател и на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Промените в закона целят да бъде решен проблемът, който е натрупан от години и заради който на униформените се е налагало да купуват облеклата си с лични средства.

„Докладът за проекта за изменение е включен в дневния ред на Народното събрание и се надявам, че в петък той може да се гледа като първа точка от дневния ред в пленарна зала. Вярвам, че с политическата воля на правителството и с широка парламентарна подкрепа в петък ще имаме законово решение на казуса“, коментира още г-н Цветанов.

ВРЕМЕННА АНКЕТНА КОМИСИЯ ЩЕ БЪДЕ СЪЗДАДЕНА ПО ИСКАНЕ НА НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ГЕРБ за изясняване на всички обстоятелства около решението за закупуване на изтребители, съобщи още Цветан Цветанов. „Искаме да съберем всички факти и обстоятелства, довели до взимането на това политическо решение от страна на служебното правителство. Нужно е да стане ясно дали има прикриване на факти относно кореспонденцията, водена с всички страни при сключването на този договор. Винаги сме се стремили да бъдем максимално прозрачни и шумът, който вдигнаха от БСП и президентството, ни дават възможност за точно такъв подход“, обясни Цветанов и допълни, че страната е парламентарна република и всички трябва да подхождат с уважение към парламента, а когато работи комисия – да съдействат.

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ СЪОБЩИ ОЩЕ, ЧЕ Е СПАЗЕН АНГАЖИМЕНТ, КОЙТО ТОЙ Е ПОЕЛ НА ПРЕДИШНА СВОЯ ПРИЕМНА в старата столица и в четвъртък във Велико Търново ще бъде проведена регионална среща за най-важния инфраструктурен проект – магистрала „Хемус“. Цветанов ще пристигне тук заедно с министър Николай Нанков и двамата ще дискутират темата заедно с кметове и народни представители от региона и от съседни области. Срещата е доказателство, че пътната артерия, която от десетилетия е мечта на българските граждани, остава приоритет на правителството.

Кметът Даниел Панов и екипът му вече са изготвили проект за строителството на нов мост над Янтра на пътя между Велико Търново и с. Шемшево, стана ясно още при посещението на Цветан Цветанов в старата столица. Новият мост ще бъде построен на мястото на стария, който рухна в края на февруари след обилните снеговалежи и затвори прекия път между Западната индустриална зона и селата Шемшево, Леденик, Буковец и Пушево. Вече е сформиран съставът на междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане и се очаква първото й заседание да се проведе в рамките на 10 дни. Тогава освен проекта за моста Цветанов ще настоява да бъде разгледан и въпросът за ремонта на пътя към Преображенския манастир.

До края на седмицата започват спешни ремонти на пътя между Горна Оряховица, с. Първомайци и с. Поликраище. Обещанието бе дадено от министър Николай Нанков след конферентен разговор с кметовете на Велико Търново и Горна Оряховица Даниел Панов и Добромир Добрев. Изготвен е и проект за цялостна рехабилитация на трасето, който е подаден по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния, допълни Цветан Цветанов.

След Велико Търново той отпътува за Свищов, където се включи в празничната програма, с която градът чества 140 години от освобождението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *