Четири месеца условно за мъж от Полски Сеновец за цигари без бандерол | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Четири месеца условно за мъж от Полски Сеновец за цигари без бандерол

Публикувана на: 28.06.2017г. 59 прегледа

След одобрено от съда споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново, 46-годишен мъж е осъден за държане на цигари без бандерол.

Данчо Г. се признал за виновен за това, че на 05.05.2017 г. в с. Полски Сеновец, общ. Полски Тръмбеш, държал акцизни стоки по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове без бандерол – 122 броя кутии цигари с марки Corset Superslims; Business Royals; Premium Quality и Victory Slims deluxe, на обща стойност 814,70 лева и с обща стойност на дължимия акциз 486,62 лева, като поставянето на акцизен бандерол върху тях се изисква съгласно ЗАД и Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия – престъпление по чл. 234, ал. 1, пр. 2 от НК. Деянието е извършено при условията на пряк умисъл. За това деяние е наложено наказание четири месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с изпитателен срок от три години. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *