Горнооряховските ученици най-добри на хандбал, тенис на маса и бадминтон

Хандбал, тенис на маса и бадминтон са били най-успешните спортове за горнооряховските отбори, включили се в Ученически игри 2016/2017. Три училища са постигнали най-добрите резултати, класирайки своите отбори до националните финали. Това са ПГЕЕ „М. Ломоносов”, ПГЛПИ „Ат. Буров” и СУ „Вичо Грънчаров”. Това стана ясно по време на срещата на младите спортисти и техните учители с кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

Шест отбора тази година достигнаха до финалите на Ученическите игри. Два от тях станаха и национални ученически шампиони. Хандбалистите на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” с учител Искра Благинова спечелиха ученическото първенство за юноши 8 – 10 клас. Отново хандбалисти, но тези на ПГЛПИ „Ат. Буров” с учител Маринела Агаларева, станаха първи в първенството за юноши 11 – 12 клас.

Трето място в страната зае отборът по тенис на маса за девойки 8 – 10 клас на СУ „Вичо Грънчаров” с учител Митко Тончев. Второ място в индивидуалното класиране е за Деря Софта.

Също на трето място са бадминтонистите на ПГЛПИ „Ат. Буров”, водени от Маринела Агаларева, в първенството за девойки 8 – 10 клас. Христомира Поповска е национален ученически шампион в тази възраст.

На осмо място в страната сред юношите 8 – 10 клас е отборът по бадминтон на ПГЕЕ „М. Ломоносов” с учител Иван Генов.

Също осми е отборът по тенис на маса от СУ „Вичо Грънчаров” при момчета 5 – 7 клас. Техен учител е Митко Тончев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *