180 четения

Любопитно. Отец Зоран Мамучевски казва, че човек трябва да опитва от всичко на този свят

ОТЕЦ ЗОРАН МАМУЧЕВСКИ РАБОТИ РЕДОМ СЪС СТРОИТЕЛИТЕ, които е наел да му правят малка вила в близко до В. Търново село, научи „Борба“. Свещеникът, който има три деца, си купил наскоро стара и порутена къщурка и ангажирал с обновяването търновската компания „Илиев Строй 80“ ЕООД на Илиян Илиев. Бригадата от 7 души превърнала за кратко време старата къща в нов и уютен дом.

През свободното си време собственикът отец Зоран постоянно ходи при тях и работи редом с всички, без да се притеснява и срамува. „….Човек трябва да опита всичко на този свят и да не се срамува от никаква работа. Аз сам си кося, меся хляб и правя още куп неща, които на някого може и да се виждат странни и необичайни“, казва младият свещеник. Новата придобивка, която още не е напълно готова, имала и един декар двор, който божият служител смята да превърне в място за отдих за многолюдната си фамилия. За участието му в градежа собственикът на фирмата Илиян Илиев пък казва, че е сред малкото му клиенти, които са на обекта заедно с бригадата.

Отец Зоран е само на 31 г. и дойде в България преди няколко години заедно със съпругата си, която е банкерка и е също от Македония. Семейството има три деца – Максим, Ана-Мария и Ана-София. Преподавателят във ВТУ живее в Горна Оряховица, но служи в няколко храма в епархията и все още е един от най-младите свещеници.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

Един коментар за “Любопитно. Отец Зоран Мамучевски казва, че човек трябва да опитва от всичко на този свят

  • 27.12.2017 в 17:48
    Permalink

    това в арбанаси ли е или в беляковец?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *