Месечен хороскоп. Прогноза за месец юли, 2017 година

Лунна диета през юли:

В дните от 1 до 8 и от 23 до 31 юли Луната е нарастваща. Гладуването и диетите не дават желаните резултати. В този период хапвайте по малко и начесто, за да задвижите метаболизма. Не прекалявайте с приема на течности. Нека в менюто преобладават пресните плодове и зеленчуци. В дните от 9 до 22 юли Луната е намаляваща. Организмът се освобождава лесно от токсините, излишната вода и килограми. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета са 15, 16, 23 юли. Подходящите дни за лунна диета този месец са 1 юли – първа четвърт, 9 юли – фаза пълнолуние, 16 юли – фаза последна четвърт, 23 юли – фаза новолуние, 30 юли – първа четвърт.

Грижа за косата:

Благоприятни за подстригване на косите са датите 17, 18, 19 юли (за да расте косата ви по-бавно) и 1, 8, 9, 25, 26, 27, 28, 29 юли (растежът се ускорява). Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 3, 4, 13, 14, 21, 22, 30, 31 юли.

Важни звездни аспекти през месеца:

Бъдете подготвени за неспокоен месец, през който годишните отпуски могат да ви спасят от доста проблеми на работното място, но няма как да ви спестят проблемите от лично естество, ако сте избухливи и нервни. Слънцето се движи Рак и възбужда конфликтни точки в зоната на кардиналните знаци. В това му начинание го подкрепя Марс, който също от миналия месец се намира в Рак и застава в остро противоречие с Плутон в Козирог и Юпитер във Везни. Ситуацията никак не е за пренебрегване, защото планетите създават доста поводи за недоволство, а на хоризонта не се явяват така наречените „омекотяващи” аспекти, които да уловят трептенията на насъбралото се напрежение. И няма какво да го спре то да излезе наяве. Не че юли е най-подходящият месец да си разваляме добрите взаимоотношения, но неистово ни тегли именно към тази посока. Хороскопите обаче на свой ред не са, за да ни кажат на какво ни обричат звездите. Моментът на финия им смисъл е да ни предупредят и по този начин да ни предпазят. Е, в такъв случай можем да се чувстваме предупредени да бягаме от напечените обстановки и да запазим спокойствие тогава, когато нещо в душата ни бушува. И ако си спестите потенциалните военни нападения срещу хората, с които най-често общувате, можете да изживеете месеца доста благоприятно. В началото на юли Венера навлиза в Близнаци, а Меркурий – в Лъв. И двете планети сменят знаците си, като ни зареждат с летен магнетизъм. Венера ни помага да влизаме по-лесно в нови запознанства и ако сме решили – да сменим средата си на живот. Меркурий ни прави едно стъпало по-близо до най-новите модни течения в облеклото и начина на оформяне на външния ни вид. Затова и експериментите в начина ни на обличане ще са по-ярки и смели през горещия юли. Нуждаем се от повече комплименти и подкрепа отстрана на близките и приятелите. На работното място гледайте своята собствена работа, без да се бъркате непрестанно в чуждата. Не пренебрегвайте идеите си, колкото и обстоятелствата да са срещу вас. Този месец толерира силните, знаещите какво искат. Бъдете сред техните редици.

ОВЕН

Любовно раздвижване

Първият от летните и отпускарски месеци ви заварва неразположени за работа. Емоционалното ви състояние е критично и на моменти става повод за разправии не само с колегите, а и с близките. През първата десетдневка е добре да продължите с тенденцията на финансова стабилизация, започната неотдавна. Не си позволявайте прибързани изхарчвания и хвърляне пари на вятъра. През втората десетдневка сте трудни за разбиране, като натоварвате хората около себе си с личните си недоразумения и несгоди. Не прекалявайте с оплакванията. След 20-и юли ви чака раздвижване на пластовете в любовта. Необвързаните имат шанса и възможността да намерят партньор, с когото да бъдат дълго време.

ТЕЛЕЦ

Финансова стабилност

За вас идва период на стабилизация. Определено този месец ще е по-спокоен и не толкова натоварен. Той ще изисква от вас за запазите самообладание и да не избързвате със стремежите си. Обърнете малко повече внимание на личния си живот и не позволявайте застоят в тази област да продължи дълго. Сега е идеалният момент да стабилизирате отношенията с близки и роднини, да им се извините за някои грешки и да отделите по-голяма част от времето си за половинката, децата, дома. След 15 юли постигате добра финансова стабилност, която ще ви позволи и да отидете на почивка с хората, които най-много обичате.

БЛИЗНАЦИ

Емоционален прелом

Втората половина от тази година идва с месец, в който промените около вас отново ще са силно изявени. Този път можете да упражните контрол върху нещата. Мнозина от вас са зарадвани от интригуващо предложение. То гали вашия егоцентризъм и затова ще бъде прието още на първо четене. Бъдете упорити. Средата на месеца се характеризира с емоционален прелом. Нужно е да пречупите нещо в отношенията си с околните. Може би е дошло време да споделите някои откровени чувства или да се извините за доста емоционално казани думи. Вие решете как ще го направите.

РАК

Починете си

Юли ви вписва в кръг от трудности, с които няма да успеете да се справите в рамките на месеца. Въпреки че те са преодолими и че в друг период бихте ги решили по-бързо, през юли ви тежат повече от обичайното. Причината е във вашето емоционално състояние, в нежеланието ви да се справяте сериозно с проблемите и в склонността ви да отлагате за после. Силна чувствителност проявявате и в личен план, а това определено не се харесва на вашите близки. Вземете си отпуск, отидете на море и починете за няколко дни. Имате нужда от силни страсти и мигове на емоция, които ще ви заредят с енергия.

ЛЪВ

Целенасочени и устремени

Юли засяга най-вече вашата чувствителност, щедрост и великодушие – черти, с които сте известни в обществото около себе си. Мнозина са зарадвани от благоприятно развитие в любовта. Окрилени от разбирателството в личния живот, успявате да се справите с всяка пречка в професионалния. Бъдете целенасочени и устремени към постигане на намеренията. Ще успеете, а и помощ няма как да ви бъде отказана. Знаете как да си я поискате и затова я получавате безвъзмездно. Избягвайте ситуациите, в които напрежението ескалира. Не си търсете белята. Вашият месец може да е прекрасен, стига вие да си го направите такъв.

ДЕВА

Прегрявате

Колкото и да ви се иска да си починете, през юли трудно ще ви се отдаде тази възможност. Причината е в хилядите дребни задължения, които трябва да свършите за по-кратко от обикновеното. От друга страна, винаги ще се появява нещо извънредно, непредвидено, което да срива до основи плановете ви. Гледайте позитивно и няма да усетите забързаното темпо. Краят на първата десетдневка изисква пълна концентрация и съсредоточеност. Не пропускайте миговете, в които можете да разтушите напрежението в шумна обстановка. Имате нужда от раздвижване в личен план. За необвързаните това може да означава нова интригуваща връзка, която да им донесе силните усещания, пропускани до този момент.

ВЕЗНИ

Нови възможности

През юли най-ярко ще се откроят две основни тенденции, абсолютно нетипични за летния сезон. Това са успешните професионални начинания и във фонов режим – кризите в интимния и любовния живот. Този месец ви предоставя възможности, които не бива да пропускате. Доста добре се справяте със задълженията си и за разлика от юни, през юли ще има кой да го забележи. Ако през юни бяхте на косъм да не си загубите работата, сега ви чака повишение. Колелото се завърта доста бързо и вие отново сте на върха. Внимавайте обаче, защото не сте застраховани от следващ обрат. В личните отношения нещо куца. Втори месец подред предупреждението е съвсем явно.

СКОРПИОН

Прекрасно настроение

Разгарът на лятото идва с положителен месец, през който успявате да зарадвате всички около себе си със своето прекрасно настроение. През първата десетдневка сте проводник на електричество, произтичащо от напрежението около вас. Вземете си отпуск и го прекарайте сред вълните и морето. Бъдете внимателни с това какво и на кого казвате. Предоверявате се повече, отколкото е допустимо. В служебен план втората половина от месеца е значително по-натоварена и успешна. Грешки допускате по невнимание и недоглеждане. Подмамени сте от едно ново начало след 22 – 23 юли. Добре преценете дали си струва да хабите усилия. Не е гаранция, че то ще ви донесе големи дивиденти.

СТРЕЛЕЦ

Емоции и страсти

В разгара на лятото вашите страсти кипят и заливат всички и всичко наоколо. През този месец концентрацията ви е трудно начинание, въпреки че доста обстоятелства вещаят благоприятно развитие във финансов аспект. Ето защо, ако се насочите в една цел, ще пожънете невероятен успех. Пари няма да ви липсват, приятели – също. Това е идеалният месец, през който може да си вземете една кратка почивка с част от най-шумните си познати, за да си изкарате незабравимо. Заслужавате си тези положителни емоции, а и страстите в позитивен аспект ще отнемат от опасността да изпускате нервите си. Защото ще сте доста нервни, ако ви липсват развлечения.

КОЗИРОГ

Не се понасяте

През юли работата ви се трупа с нарастващи темпове, а вие, вместо да вършите всичко като хората, се ровите в никому ненужни сантиментални подробности. В този период трудно владеете емоциите си и концентрацията изцяло липсва от вашето ежедневие. Наблегнете на рутинните си задачи, не отлагайте нищо за идния ден, защото ще остане несвършено. Отпускът е задължителен, за да отнемете част от насъбралото се напрежение. В личен план си търсите повод, за да влезете в спор с половинката и причината е една-единствена – умората. На моменти ставате непоносими. Това са и моментите, в които най-лесно влизате в спор с половинката.

ВОДОЛЕЙ

Жегите ви съсипват

През юли сякаш служебните ви дела вървят бавно, провлачено и отегчително. Работният ви ден минава с проблеми, които си създавате сами в стремежа си да бъдете полезни. Ето защо не ви съветвам да се заемате с чужда работа. Просто няма да успеете да я свършите перфектно и след това вие ще бъдете виновни за загубите. Вземете си кратък отпуск. Имате нужда да останете сами със себе си. Не пътувайте, пътуванията оставете за август. Жегите ви уморяват и влияят зле на кръвообращението ви. Те са причината за честите световъртежи, отпадналост и неразположение.

РИБИ

С добри сърца

В разгара на лятото сте склонни да злоупотребявате със себе си в името на другите. През този месец най-много проявявате своето великодушие и доброта, с което показвате, че под престорената ви намусена физиономия сърцата ви са все така милосърдни и готови да даряват любов. За съжаление, именно в този момент много хора получават възможност да се възползват от проявената слабост. Пазете се от недоброжелатели. Във втората половина от месеца можете да вземете полагаемия отпуск. Плануваната почивка прекарайте със семейството си. И не се карайте с никого, колкото и да ви се иска.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

30 юни. Общителни, но прекалено плахи сте вие, които сте се родили на 30 юни. Често се предоверявате не на когото трябва, а това ви носи само разочарования. Доста от вас с течение на времето са изградили една стена между тях и обкръжението именно поради такива съображения – да не бъдат измамени. Съветът ми към вас е да не се предоверявате още в първите мигове на запознанството. Изследвайте човека, чак след това му разказвайте за кътните си зъби. Живейте сред хората, не се отделяйте от тях, но бъдете малко по-предпазливи.

За вас следва една прекрасна година на финансова стабилност, материална сполука и една нова и по-добра работа. Не се страхувайте да предприемете такова начинание, стига да имате предложение. Ще е за добро.

Здраве: Обърнете по-голямо внимание на хроничните заболявания, които имате. Те могат да се обострят през тази година.

1 юли. Дейни и импулсивни сте вие във всяка една минута от живота си. Бягате километри пред вятъра. Естествено, винаги съжалявате за това, но все, когато е прекалено късно. Не си вадите изводи от собствените си грешки, обичате да ги повтаряте отново и отново. „Чужд акъл” не приемате и сте убедени, че все вие сте правите. Да, ама не! Съветвам ви да си вземате от дума, освен ако не искате винаги да рушите това, което сте съградили. Прекаленият ви стремеж към нови начала и начинания е ваш голям недостатък.

За вас следва емоционална и завършваща година. Тя слага точката на деветгодишен цикъл и сега е моментът да си направите сметката и ако имате нещо за довършване – да му сложите точката. Също така емоциите ще са повече от очакваните. Имате нужда от разбиране, но и от самоконтрол. Лабилното емоционално състояние може да окаже лошо влияние и върху здравето ви.

Здраве: Възможни са чести главоболия, повишено кръвно налягане, болки в очите и зъбите, както и различни заболявания, причинени от самовнушение.

2 юли. Вие, които сте родени днес, сте симпатични, плахи и нерешителни натури – много типични Раци. Вашата чувствителност е силно изразена и често се превръща в повод да бъдете особено нерешителни. Все чакате удобния момент да направите нещо и той все не идва. Питате се защо. Причината се крие единствено във вас самите. Докато не се научите да бъдете по-напористи и по-нахални, ще бъдете отбутвани и пререждани. Не свиквайте да живеете наготово, защото един ден ще дойде момент, в който ще трябва да се оправяте сами.

След досадната емоционална година, от която излизате, сега ще навлезете в много дългоочаквана година на ново и успешно начало. Гледайте напред, защото ви предстоят доста позитивни неща. Бъдете активни и сменете всяка част от живота си, от която недоволствахте досега. Ще имате възможности и перспективи. Планирайте следващите девет години и се заемете с нещо, чието начало да положите още днес.

Здраве: Възможни са проблеми със сърдечния мускул, предизвиквани от претоварване или емоционална нестабилност.

Станислав КЛИМЕНТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.