91 четения

Ученици от гимназията по икономика поканени на практика в Териториалното статистическо бюро

ВЪЗПИТАНИЦИ НА СТАРОПРЕСТОЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА БЯХА НА ПОСЕЩЕНИЕ В Териториалното статистическо бюро във Велико Търново. Всички ученици са участници в два клуба по статистика, които тази година работиха в училището, създадени по програмата на Министерството на културата „Твоят час“.

Единият клуб е по забавна математика и негов ръководител е Бисерка Йосифова, която занимава десетокласници с афинитет към математика. В клуб „Иновации и предприемачество“ с ръководител Красимира Христова участват единадесетокласници с предприемачески дух, креативност и амбиция за развиване на мениджърски умения.

В отдела по статистика тийнейджърите представиха презентация на своята работа, а домакините са им разказали за статистиката като практическа дейност и са поканили учениците да проведат производствената си практика при тях.

Представителната изява на двата клуба беше посветена на Деня на статистиката в България 25 юни. Партньорството между Старопрестолна професионална гимназия по икономика и отдел „Статистически изследвания Велико Търново“ съществува от години. Началникът на отдела Борислав Борисов е един от постоянните членове на журито, което оценява учениците в състезанието „Иновационен лагер“, което е част от инициативите на „Джуниър Ачийвмънт“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *