Вицепрезидентът Илияна Йотова в Павликени: „Институционалните противоречия и конфронтации не са добър белег за имиджа на България”

„РАЗБРАХ, ЧЕ УПРАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО ЩЕ ПОДКРЕПИ АНКЕТНАТА КОМИСИЯ, КОЯТО ТРЯБВА ДА УСТАНОВИ ФАКТИТЕ И ОБСТОЯТЕЛСТВАТА ПРИ РАЗХОДВАНЕТО НА СРЕДСТВА, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това е начинът, по който цялата истина може да излезе пред обществото. Важно е, ако не сега, то поне през есента тези скандали да са приключили и да покажем пред света и пред Европа, че България е модерна европейска държава“, заяви в Павликени вицепрезидентът Илияна Йотова. Вчера тя беше гост на празника на Павликени, който чества 74 години от обявяването си за град.

Г-жа Йотова каза още, че вярва, че прокуратурата ще си свърши своята работа и ще каже има ли нарушение или не в тази кавалкада от взаимни обвинения и съмнения. Действително НДК е част от големия проект за председателството на България; от тук нататък да вървим по чист път, защото институционалните противоречия и конфронтации не са добър белег за развитието и имиджа на България като европейска държава“, заяви вицепрезидентът.

Няма как да се радваме на подобни новини, които, за съжаление, всеки ден ни засипват. Надявам се да не се отрази кой знае колко много на подготовката за българското председателство на ЕС, макар че тя се наблюдава от всички страни“, каза още г-жа Йотова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *