Дървесни палатки – новото чудо на комплекс „Къпиновски манастир“

Най-добрият къмпинг в страната, изграден с всички екстри по немски проект, привлича по 1000 души през уикенда

НАЙ-НОВАТА АТРАКЦИЯ ЗА ТОВА ЛЯТО НА КЪМПИНГ „КЪПИНОВСКИ МАНАСТИР“ е лагерът за над 200 палатки с ток и вода и дървесните палатки за пътешественици, които вероятно са единствени у нас и засега са само три, каза вчера собственикът на комплекса Любен Велчев. Колоритният рай за отдих и забавления отвори врати миналото лято, но сега има нови предизвикателства за търновци, хора от страната и чужденци. Идеята за дървесните палатки е зачената през 2010 г., рожба на американския архитект Алекс Шърли-Смит и неговия екип, които са вдъхновени от идеята да изобретят преносима къща, която да позволява на пътешествениците да спят по клоните на дърветата. Този вид палатки създава истинска революция в лагеруването, защото вече не е необходимо да се притеснявате, ако теренът е неравен или пък вали и почвата е мокра. Освен това палатките разполагат с предпазна мрежа, защитаваща от насекоми и неканени дървесни гости. Нашите дървесни къщи се извисяват на около 1.5 м от земята и предлагат един невероятен начин на вас и вашите приятели да изпитате едно съвсем ново усещане за свобода. В момента разполагаме с три хамака и три палатки от този вид, които очакват да ви приютят. Палатките се отдават под наем на база денонощие и представляват идеално средство както за

Дървесна палатка
Дървесна палатка

солопочивка или такава с деца, така и за романтично изживяване с ваш близък в прегръдките на природата и под нежната мъждукаща светлина на звездите, разказа още инж. Велчев и се шегува, че ако всички ние висим по дърветата, те няма как да бъдат отрязани.

С ИНВЕСТИЦИЯ ЗА НАД 4,2 МЛН. ЛВ. ТОЙ УСПЯ ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ ДА ПРЕВЪРНЕ ЗОНАТА КРАЙ КЪПИНОВСКИЯ МАНАСТИР в прохладен оазис за летните месеци. Преди повече от 10 г. Велчев купува старите постройки от РПК, а друга част от терена – на разпродажба от бившата Агенция за държавни вземания.

Реставрираната уникална механа „Воденицата“ на три тераси с изглед към водопада, басейните със система за отопление и най-добрият къмпинг в страната по немски проект с всички екстри и място за палатки привличат по 1000 души през уикенда в комплекс „Къпиновски манастир“. Двата басейна – за децa и възрастни, са със специална отоплителна система, която независимо от времето поддържа всеки ден температура на водата между 28 и 30 градуса. Тя блести от чистота, защото се поддържа с най-добрите препарати и се проверява по няколко пъти на ден. Край басейните има над 400 шезлонга. И е евтино-за деца до 7 г.е безплатно, за 8 – 12-годишните е по 4 лв., за възрастни е 7 лв., като в таксата влиза и шезлонгът. А за търсачите на силни усещания освен дървесните палатки има водопад под механата, където е място за риболов и стари спомени. Комплексът неслучайно е наречен къмпинг „Къпиновски манастир“, защото тук е единственият къмпинг за каравани в страната, който фигурира в различни световни сайтове.

Н. ГЕОРГИЕВА

4 коментара за “Дървесни палатки – новото чудо на комплекс „Къпиновски манастир“

 • 30.06.2017 в 13:46
  Permalink

  Еех,какви младежки спомени имам от това място!!!

  Отговор
 • 30.06.2017 в 16:54
  Permalink

  Мястото наистина е зашеметяващо красиво,но там не е единствения къмпинг за каравани.В страната има поне 20 подобни,които също ги има в световните сайтове за къмпингуване с каравани.

  Отговор
 • 30.06.2017 в 18:40
  Permalink

  Много спомени , райско кътче и всичко бе безплатно само за възстановяване за новата трудова седница и русенци идваха, сега капитализъм – плащаш да пишаш////

  Отговор
 • 03.07.2017 в 13:54
  Permalink

  Две препоръки от мен.
  След изчерпване на шезлонгите за деня, таксата трябва да бъде намалена.
  Намалете музиката. Не се трае. Това е място за отмора, а не хаус парти, нито селска дискотека.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *