88 четения

Изкуствен интелект стана „кръстник“ на морски свинчета

Приют за животни в САЩ е потърсил помощ от изследователка в областта на изкуствения интелект, за да бъдат кръстени девет морски свинчета, съобщи ЮПИ.
Чудейки се как да назоват новопристигналите и предложени за осиновяване животинчета, от центъра „Морис“ във Филаделфия решили да се свържат с Джанел Шейн, специалистка по изкуствен интелект.
„Кръщаването на питомци понякога е доста трудно. Когато ненадейно при нас се появиха девет морски свинчета, които трябваше да бъдат предложени за осиновяване, начаса се свързахме с изследователката Джанел Шейн за помощ. Знаехме от новините, че тя обучава изкуствени невронни мрежи да разпознават цветове, да озаглавяват рецепти и други подобни неща, постигайки удивителни резултати“, казват от приюта за животни.
Шейн преди е използвала изкуствения интелект в помощ на специализиран център за морски свинчета, въвеждайки в системата над 600 имена за този вид питомци, взети от интернет и други източници. Изкуственият интелект се е научил да генерира наименования за морски свинчета, сходни с наличните в предварително зададения списък.
Джанел Шейн незабавно е откликнала на призива за помощ, отправен й от приюта „Морис“. Специалистката отново е използвала системата, за да генерира имена за деветте нови попълнения. Изкуственият интелект е „кръстил“ морските свинчета Спути, Снофър, Физби, Спринкет, Денди, Мъмпканс, Астроно, Хали Флоп и любимото на служителите от центъра Бииншеклесион.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!