Кал и повреди тормозят великотърновския екипаж на офроуда в Полша

Драматично за великотърновския екипаж се развиха вторият и третият състезателен ден на международния офроуд маратон Breslau Poland 2017. Проливен дъжд, придружен с ураганен вятър, създаде много тежки условия за състезателите с по-маломерни и открити превозни средства – мотоциклети, ATV-та, бъгита. След като стартираха отсечката с много високо темпо, Цанко Цанков и Зорница Тодорова затънаха в сериозна локва на трасето, откъдето не можеха да се извадят сами. След няколко опита на техни съперници бъгито да бъде извадено двамата все пак успяха да го направят и да продължат, но загубиха близо час и изостанаха до 5-о място в генералното класиране.

През третия ден проблемите на екипажа на АСК „Търново Мотор Спорт“ започнаха в разораното от камионите трасе, по което участниците правиха няколко обиколки. Бъгито Yamaha се задъхваше по тежкия терен и след няколко опита за движение в 4 х 4 режим двойното задвижване ги предаде. Нещо повече, скоро след това се счупи и задният задвижващ диференциал, което блокира на място участниците ни за дълго време.

Българският тим не можа да завърши етапа заради гореописаните проблеми и е на път да се откаже от участието си в Bresalu Poland 2017. Единственият шанс за продължаване е намирането на резервни части за бъгито, което също се оказа сериозен проблем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.