Мечката, Куция и Пацо обрали жилища на жена в Израел и на бивш полицай

Ст. комисар Димитър Машов: „Акцията беше по учебник, иззета е и апаратура за заглушаване на СОТ“

„АКЦИЯТА ПО ЗАДЪРЖАНЕТО НА ТРИМАТА ГАСТРОЛЬОРИ, СПЕЦОВЕ ПО ДОМОВИ ОБИРИ, КРАЙ МОМИН СБОР БЕ КАТО ПО УЧЕБНИК И ТОВА Е ЕДНА ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ РЕАЛИЗАЦИИ НА ДИРЕКЦИЯТА. Иззели сме и апаратура, която вероятно е пригодена за заглушаване на СОТ в апартаментите, но това ще каже експертизата“, заяви на брифинг вчера директорът на ОД МВР ст. комисар Димитър Машов. На срещата с медиите бяха и началникът на търновската полиция гл. инсп. Валентин Къндев и работещият по случая прокурор Ивайло Иванов от Районната прокуратура в старата столица. Той каза, че тримата апаши са дадени на съда с искане за постоянен арест и вече са с повдигнати обвинения.

Две седмици оперативна разработка и следене на автомобила, с който двамата софиянци и единият от Сливница са идвали във В. Търново, са коствали на полицията да заловят неканените гости. Тартор на групата е 48-годишният Боби Б. с прякор Мечката, който има 8 съдебни и криминални регистрации. Безработният софиянец последно излязъл от затвора през 2004 г. и явно си изкарва добри доходи от обири. 45-годишният Пламен И. – Пацо има от 1990 до 2017 г. 31 престъпления, 13 криминални и 7 съдебни регистрации. Третият е от Сливница и се казва Любо Н. – Куция, с 11 криминални и 4 съдебни регистрации. И тримата са специалисти по домови обири през деня между 8 и 11 часа.

ЗАСЕГА ТЕ СА ОБВИНЕНИ В ДВЕ КРАЖБИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, извършени в началото на тази седмица. Едната е от жилище на жена, която е била в Израел. Задигнали са й 640 шекела, а тя се обадила за обира на тел. 112 от чужбина. От другото жилище са задигнати няколко златни пръстена и каса със законен пистолет и патрони на бивш полицай. Стойността на плячката от двете жилища е 2000 лева. Предполага се, престъпното трио има още домови кражби в старата столица, но те са предмет на доказване. При обиска на леката им кола при операцията край Момин сбор в тайник са били открити всички задигнати вещи от двете жилища. При обиски в домовете им в София и Сливница са открити много инструменти за разбиване и отключване, както и други доказателства за престъпната им дейност.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *