Светлинна терапия с BIOPTRON е новата здравна услуга за търновци

Световно утвърдената форма за лечебна и естетическа терапия и рехабилитация предлага от юли „Диагностично-консултативен център I – Велико Търново” ЕООД

 

Нова услуга за лечебна и естетическа терапия и рехабилитация, предлага от юли сектор „Физикална и рехабилитационна медицина” в „Диагностично-консултативен център I – Велико Търново” ЕООД. Новостите в лечебното заведение за лятото на 2017 г. обаче тепърва започват и не се изчерпват само със сектор „Физикална и рехабилитационна медицина”. Те поетапно обхващат и сектор „Образна диагностика“ заради стремежа на ръководството на най-голямото лечебно заведение за извънболнична медицинска помощ в област Велико Търново постоянно да повишава качеството на предлаганите медицински услуги и да разширява техния обхват. За да се случи това обаче, е необходим немалък финансов ресурс, осигурен след одобрение от собствениците (акционерите) на „Диагностично-консултативен център I – Велико Търново” ЕООД.

Така от юли специалистите в сектор „Физикална и рехабилитационна медицина” в „Диагностично-консултативен център І – Велико Търново” ЕООД ще прилагат светлинната терапия с BIOPTRON – световно утвърдена форма на лечение в областта на превенцията, терапията и рехабилитацията по света, посредством уреда BIOPTRON Pro 1 (произведен от швейцарска компания, част от Zepter Group). Основно предимство е, че светлинната терапия може да се прилага както като допълнително лечение към конвенционалните медицински методи, така и като монотерапия при определени симптоми. BIOPTRON може да помогне при: подпомагане заздравяването на рани (в хирургията); облекчаване на болките и намаляване на интензитета им (ревматология, ортопедия и травматология, неврология, спортна медицина); при дерматологични заболявания и кожни проблеми (дерматология, козметология и естетична медицина); в педиатрията; при сезонни афективни разстройства (психиатрия и психотерапия) и много други.

Изключителните характеристики на светлината BIOPTRON й позволяват да проникне не само през кожата, но и през подкожните тъкани. По този начин положителният ефект на светлината не се ограничава само до третирания участък от кожата. Светлината има биостимулиращ ефект, защото, приложена върху кожата, стимулира светлочувствителните вътрешноклетъчни структури и молекули. Това поставя началото на клетъчни верижни реакции и задейства т.нар. вторични реакции, които не са ограничени само до третирания участък от кожата, а могат да включат цялото тяло.

Светлинната терапия се прилага индивидуално, продължителността на всяка лечебна сесия, както и на целия курс на лечение, зависят главно от здравословния проблем и състоянието на третирания участък. Преценката за това може да направи най-добре само лекар и това е ръководителят на сектора д-р Ваня Пангелова. Тя и екипът й работят в отлично оборудвана зала за физио- и кинезитерапия, в която са обособени два сектора. Във физиотерапевтичния сектор е ситуирана и апаратура за електролечение, магнитолечение, светолечение, ултразвукова терапия, топлотерапия, вакуумтерапия, айрозолотерапия и др. В сектор кинезитерапия има „Клетка на Роше“, уреди за рехабилитация на цяло тяло – глава, шия, гръб, горен и долен крайник, масажна кабина и пр.

Припомняме, че през декември по-миналата година към сектор „Физикална и рехабилитационна медицина” в „ДКЦ I – Велико Търново” бе разкрит и масажен кабинет (каб. 119) за лечебен и класически масаж.

Възможностите за лечение и профилактика в сектора са по линия на здравната каса (с направление от общопрактикуващ лекар или специалист) или свободно – със заплащане от желаещите. В делнични дни работното време е от 7:30 ч. до 18:30 ч. В съботния ден базата и специалистите са на разположение на болните от 9:00 ч. до 13:00 ч. Във всички случаи е нужно предварително записване на тел. 062/62 19 60 или на място в лечебното заведение – на регистратура.

Що касае светлинната терапия с BIOPTRON една процедура средно отнема между 4 до 10 минути и цената й е 3,50 лв. Пакет от 10 процедури са на преференциална цена от 30 лв., а пакет от 20 процедури ще струват на пациента/клиента 50 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *