Старопрестолната гимназия по икономика изпрати випуск 2017, повече от половината зрелостници вече са студенти

70 ЗРЕЛОСТНИЦИ ОТ ВИПУСК 2017 НА СТАРОПРЕСТОЛНАТА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА получиха миналия ден дипломите си за завършено средно образование. Тържеството на абитуриентите беше в залата на Община Велико Търново. Средният успех на випуска е много добър, а ТРИМА УЧЕНИЦИ, НОМИНИРАНИ ОТ ГИМНАЗИЯТА, ПОЛУЧИХА ГРАМОТИ, КНИГИ И ПРАВО НА СТАЖ В ИНВЕСТБАНК. Наградите раздаде лично регионалният директор на банката във Велико Търново Павлин Петров, който е възпитаник на гимназията. Със званието „Най-добър банкер“ беше отличен Михаил Михайлов, Най-инициативен ученик стана Каролина Дичева, а Ученик с най-висок успех – Силвия Обрешкова.

23-ма зрелостници завършват специалността „Банково дело“ и придобиват професия „Финансист“. Всички получават и свидетелство за трета степен на професионална квалификация. Шест са отличниците на класа, а двама от тях Михаил Михайлов и Яна Филева имат успех 6,00 на държавния изпит по теория и практика на специалността.

Специалност „Оперативно счетоводство“, професия „Оперативен счетоводител“, също завършват 23-ма ученици с много добър среден успех, като отличниците са двама. Свидетелство за трета степен на професионална квалификация получават 18 ученици. От тях 14 са избрали държавния изпит по теория и практика на специалността за втора матура, като Спаска Тодорова има успех 6,00.

С най-висок резултат от държавния изпит по теория и практика на специалността завършват учениците от специалност „Икономическа информатика“, професия „Икономист информатик“. Средният успех на класа от 24 ученици е много добър. Силвия Обрешкова е с пълен отличен за петте години на обучението си в гимназията.

42-МА ЗРЕЛОСТНИЦИ ОТ ВИПУСК 2017 СТАНАХА СТУДЕНТИ ОЩЕ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНАТ КАНДИДАТСТУДЕНТСКИТЕ КАМПАНИИ. Някои от тях са студенти още от 11 клас благодарение на завоюваните призови места на национални състезания, олимпиади и конкурси по икономически дисциплини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *