93 четения

Футболистите на „Лато“ (Алеково) с най-много картони в областните футболни групи

267 жълти и 15 червени картона са показани през отминалото първенство на Елитната футболна група, съобщи председателят на Областната дисциплинарна комисия Станьо Гатев. Налице е сериозен спад в наказателните картони в сравнение с предишния сезон, когато предупрежденията са били 382, а отстраняванията – 27.

Най-много картони в Елитната група са инкасирали играчите на „Лато“ (Алеково) – 37 жълти и 3 червени, а най-малко тези на ФК „Ресен 2012“– 21 жълти и 2 червени. Клубът от Ресен обаче е натрупал най-много глоби, общо 750 лева, лишаван е и от домакинство. Отборът на „Изгрев 93“ (Царевец) пък е единственият, който не е оставал в намален състав по време на мач. Три пъти са отстранявани футболисти и на „Ботев“ (Дебелец), два пъти на и „Левски“ (Лясковец).

В Областна група Север жълтите картони са 137, а червените 20. В областна група Юг са съответно 181 и 11. Според броя на личните наказания най-коректният отбор в областта е „Бъдеще“ (Бутово), инкасирал само пет предупреждения. В непосредствена близост до него е и „Победа“ (Кесарево) с едва седем жълти картона.

В дъното на класирането по картони са още отборите от Добри дял и Поликраище, чиито състезатели не са гонени от терена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!