70 четения

407 ученици от СУ „Ангел Каралийчев” – Стражица, работиха по проекта „Твоят час”

От 17 октомври 2016 г. до последните дни на учебната година в Средно училище „Ангел Каралийчев“ в Стражица ученици, учители и родители работиха по проект „Твоят час”.

В него бяха обхванати 407 ученици, разпределени в 36 групи, от които 15 за подпомагане и преодоляване на обучителни затруднения и 21 за дейности по интереси.

В групите за преодоляване на обучителни затруднения най-ефективни се оказаха състезанията и ролевите игри, дискусиите, работата върху тестове, разчитането на диаграми и графики, както и изработването на макети на геометрични тела и на постери с екомаршрути.

В групите за дейности по интереси деца и учители работиха в категориите „Изкуства“, „Гражданско, екологично и здравно образование“ и „Спорт“. Най-запомнящи се остават сценичните изяви на танцьори и артисти, изложбите и базарите с благотворителна цел, създаването на постери, възстановката „Левски пред съда“, екскурзиите с учебна и познавателна цел. Спортистите участваха в междуучилищни, областни и национални състезания, а на 1 юни, Деня на детето, – продукцията на групите по интереси стана истински празник.

Неотдавна учители и ученици от СУ „Ангел Каралийчев“ присъстваха на заключителна работна среща в гр. Бая Маре, Румъния, по международния проект „Иновативни дейности в ученето и преподаването” на програма „Еразъм +”. На конференция всички участници представиха резултатите, постигнати от тях в процеса на работата по проекта. По време на работните визити учениците работиха заедно по теми и задачи от областта на химията, физиката, географията, математиката, информационните технологии и икономиката, по английски език и предприемачество.

Николай ХРИСТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!