Дванайсет медала за Горна Оряховица от Държавното първенство по акробатика

188 състезатели от 14 клуба участваха на Държавното първенство по спортна акробатика в зала „Никола Петров” в Горна Оряховица. Състезанието бе и контролно за определяне на разширения национален отбор за Европейското първенство през октомври в Полша. По време на церемонията по откриването на шампионата националният селекционер Драгомир Драганов връчи на кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев първия плакет от юбилейната серия, посветена на 65-ата годишнина от основаването на Българската федерация по спортна акробатика.

Официалният старт на акробатичната надпревара бе даден от кмета, който благодари на Българската федерация по спортна акробатика, че отново е избрала Горна Оряховица за своето най-важно спортно събитие през годината.

12 състезатели на горнооряховските клубове „Акро Нова” и „Джим Денс” спечелиха медали от надпреварата.

Тройката жени на „Акро Нова” е шампион в младша възраст 7 – 15 години. Ванеса Стойчева, Дарина Божилова и Маринела Люцканова са първи в многобоя, следвани от тройката на КСА „Бургас” и ЦСКА.

Двойката мъже на „Джим Денс”, братята Мартин и Данаил Илиеви, е шампион в многобоя в старша възраст 11 – 16 години.

В същата възрастова група шампион е специално селектираната за националния отбор смесена двойка от Ивайло Люцканов от „Акро Нова” и Виктория Чобанова от „Нефтохимик” (Бургас).

Тройката жени на „Джим Денс” – Александра Нямова, Даяна Енчева и Елена Ангелова, е на трето място в група младежи 10-  18 години. Първи в тази група са момичетата от СКЧА Ботевград пред ЦСКА.

Във възраст 11 – 19 години женската тройка, съставена от състезателки на двата горнооряховски клуба – Михаела Илиева, Нелина Желязкова и Цветелина Савова, също е шампион.

„Превъзходна организация във всяко едно отношение, за което изказвам специални благодарности на домакините. Най-важното за мен е, че общото ниво в сравнение с миналата година е много по-високо. Така че, с две думи, няма да имам трудности в окомплектоването на националния отбор. Съставът му ще бъде определен вероятно следващата седмица, след като направим анализ на резултатите“, коментира националният селекционер Драгомир Драганов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *