7 четения

Весела Лечева бе специален гост на „Здравей, лято, здравей, ваканция“ в Златарица

ДЕПУТАТИТЕ ОТ БСП СА ВНЕСЛИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРОМЯНА НА ЗАКОНА ЗА СЕМЕЙНИТЕ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА, съобщи в Златарица народният представител от областта Весела Лечева. Тя бе специален гост за празника „Здравей, лято, здравей, ваканция“ на децата от подготвителната група към СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в градчето. На среща с родители Лечева уточни, че с колегите й предлагат помощта за покриване на част от разходите в началото на учебната година за деца от семейства с ниски доходи да се разшири и да се отпуска не само за първокласниците, но и за децата във втори, трети и четвърти клас.

Тя припомни, че за миналата учебна година еднократната помощ беше в размер на 250 лева. Според народната представителка, при запазване на този размер и за следващата учебна година допълнителните средства ще са около 30 млн. лв., а помощта ще обхване около 120 хиляди деца.

Парламентаристката от БСП се срещна и с кмета на общината Пенчо Чанев. Двамата обсъдиха актуални проблеми на местната власт, сред които високите такси на общините за съгласувателни процедури и състоянието на пътната инфраструктура.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!