66 четения

Гледането на изображения на сладки животни подобрява връзката ни

Учени установиха, че гледането на изображения на сладки животинчета, като зайчета и мъничета на котки, кучета, лъвчета и тигърчета може значително да подобри връзката ни с партньора, пише в. „Метро“.
Изследването е дело на специалисти от университета във Флорида. Екипът на Джеймс Макнътли провел тестове със 144 женени двойки под 40-годишна възраст, които имали брачни отношения за по-малко от 5 години. 40 на сто от участниците в експеримента имали деца, като средната възраст на двойките била 28 години.
Женените трябвало да дадат оценка на удовлетворението от връзката си. След това към образите на половинките им били добавяни изображения, будещи супер положителни емоции като фотоси на сладки животни и техните малки.
В контролна група снимките на партньорите били съпроводени с неутрални изображения. Всяка съпруга трябвало да гледа картинките веднъж на три дни в продължение на 6 седмици.
Тези от участничките, които съзерцавали образа на партньора в контекста на милите животни, показали супер положителни реакции през цялото времетраене на тестовете. Те давали пои-високи оценки на цялостното задоволство от брака си.
Експериментите били финансирани със средства от Пентагона и имали за цел да помогнат на жените на военнослужещите да преодолеят стреса от раздялата с партньорите, когато те били изпращани на мисия.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!