15 четения

Петима японски творци идват за артрезиденция в Павликени

5 японски керамици и трима български автори ще творят в Античния керамичен център в Павликени от 2 до 6 юли. Създадените от тях творби ще бъдат показани в изложбата „Павликени и света“ на 6 юли от 19:00 ч. в Историческия музей в града.

Дългосрочният проект „Павликени и светът“ на общината, фондация „Аматерас“ и Историческия музей е насочен към презентиране на културното наследство на града и създаването на собствена колекция от съвременно изкуство на общината.

Партньор от японска страна е професионалната организация NEXUS, която има дългосрочни взаимоотношения с фондация „Аматерас“ и представя в различни проекти в Япония българско изкуство, а в България – японско изкуство.

Изложбата отново ще бъде с произведения в сферата на скулптурата, живописта, графиката, хартиеното изкуство и керамиката. Сред произведенията ще бъдат показани съвременни решения, които са предимно абстрактни и дизайнерски.

Освен петимата японски творци в артрезиденцията участват и българите Даниела Тодорова, Тодор Тодоров и Валентин Балев. След Павликени изложбата ще бъде представена и в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!