61 четения

Третокласници от Велико Търново спечелиха първа награда в национално състезание

МАЛЧУГАНИТЕ ОТ 3 „Г“ КЛАС НА ОУ „СВ. ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ“ СПЕЧЕЛИХА ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛНИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО“. Възпитаниците на Силвия Пенева са победители в най-малката възрастова група – при учениците от I до IV клас. Децата получиха своята награда на тържествена церемония в Министерството на здравеопазването. Отличията са им били връчени от министъра на здравеопазването проф. Николай Петров в присъствието на представители на другите ведомства – партньори в конкурса – зам.-министрите Румен Димитров, на културата, Ваня Колева, на младежта и спорта, Николай Кънчев, на околната среда и водите. За прекрасната си победа търновските ученици са получили и личните поздрави от вицепрезидента на България Илияна Йотова.

ПРЕЗ ЦЯЛАТА УЧЕБНА ГОДИНА ТРЕТОКЛАСНИЦИТЕ ЧЕТОХА, ПРОУЧВАХА, СПОДЕЛЯХА И ВОДИХА АКТИВЕН И ЗДРАВОСЛОВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ. „Правиха изложби, работилници „Учим се от природата да бъдем здрави“, садиха различни видове билки и чай и вече всяко от тях си има своя малка градина на прозореца вкъщи. Най-голямото събитие по проекта беше акцията „Здравословно междучасие“, която деца и родители направиха преди няколко месеца в училището си. Тогава те предложиха на своите гости и съученици да се насладят на вкусните и здравословни изкушения, приготвени от тях самите“, разказва класната на децата Силвия Пенева, която е и ръководител на проекта.

Другата атрактивна акция на децата беше на Световния ден на здравето, когато те участвах в снимането на клип с дрон. Заедно с още 60 деца от третите класове в парк „Дружба“ малчуганите се подредиха и изписаха огромен надпис „ЗДРАВЕ“. По време на проекта децата драматизираха и представиха приказката на Валентин Петров „Костичко и остеопорозата“. Финалната инициатива беше Празник на здравето под наслов „Аз знам, аз научих, от мен зависи“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!