Три отбора на „Етър ВТ“ включени в програма на БФС, клубът получава средства за пособия

Три отбора на „Етър ВТ“ са включени във второто издание на програмата на Българския футболен съюз за развитие на детско-юношеския футбол.

Великотърновският клуб е определен да участва и в трите възрастови структури – U15, U17 и U19.

Инициативата се прави за втора поредна година с един милион лева, отпуснати от Министерството на младежта и спорта в партньорство с БФС.

Подготвителните лагери на трите възрастови групи ще са между 24 юли – 23 август, като всички разходи по настаняване на отборите, храна, тренировки, контролните срещи, съдийските такси и медицинското обезпечаване на мачовете се поемат от програмата.

По време на лагерите на всеки клуб ще бъде подсигурен семинар по съдийските въпроси с член на Съдийската комисия към БФС и семинар по превенция на уреждане на мачове.

На всички състезатели ще бъдат направени и физически тестове от представители на отдел „Детско-юношески футбол” към БФС и националните селекционери във въпросните възрасти, като целта е да се проследи работата на клубовете по отношение на физическата подготовка на състезателите през последната година и да се сравнят резултатите със същите тестове от миналата година.

Центровете, които ще бъдат домакини на лагерите, са Банско и Сливен. Старшата възраст са от 24.07 до 3.08. 2017 г., U17 ще се готвят от 3.08 до 13.08.2017 г., а U15 от 13.08 до 23.08.2017 г.

Освен това включените в програмата клубове получават и по 15 000 лева за пособия за учебно-тренировъчна дейност, като вече са им осигурени и по 95 топки.

Междувременно преминалият през „Берое“ и ЦСКА защитник Венцислав Василев заяви, че може да остане в „Етър Велико Търново“. 28-годишният играч в момента се подготвя с „виолетовите“, като има оферти от чужбина, които са приоритет за него. Ако възможността да заиграе зад граница пропадне, перничанинът ще подпише с етърци.

„От една седмица тренирам с „Етър“. Благодаря на треньорското ръководство, че ме покани. Още не съм подписал договор, чакам 1 – 2 оферти от чужбина. Ако не се случи нищо с тях, оставам в „Етър“. Доста добра обстановка заварих в клуба като за новак в елита. Треньорското ръководство е много младо, амбициозно, направи много добра подготовка за отбора. От това, което видях, тимът е много добре подготвен“, каза Венцислав Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *