Антъни Иванов с три златни медала от шампионата на страната за мъже, ще плува в четири дисциплини на световното в Будапеща

Антъни Иванов направи поредното си силно държавно първенство по плуване. Надпреварата за мъже и жени на басейн „Диана“ в столицата бе с участието на повече от 300 плувци от 33 български клуба и 8 чуждестранни отбора от Армения, Германия, Гърция, Казахстан, Словакия, Турция и Украйна, сред които и олимпийският шампион на 200 метра бруст Дмитрий Баландин.

Антъни Иванов финишира първи във финала на 400 метра свободен стил в първия ден на шампионата с време 3:55.70 минути. Великотърновският талант триумфира и на 100 метра бътерфлай с 53.55 секунди, след като буквално в последните метри успя да изпревари казахстанеца Адибек Мусин. Ученикът в Американския колеж „Аркус“ се окичи с трети златен медал на 200 метра бътерфлай с резултат 2:00.30 мин. Много оспорвана бе битката на 50 метра бътерфлай, където Адибек Мусин взе реванш от Антъни Иванов и стъпи на върха на почетната стълбичка, а за великотърновеца остана среброто.

Състезанието в София бе и квалификация за световното първенство в Будапеща. С представянето си Антъни Иванов си осигури участие в четири индивидуални дисциплини в комплекса „Дунавска арена“ в Будапеща, което е рекорд за мъжкото ни плуване. Спортист N 1 на Велико Търново ще направи дебют на първенство на планетата за мъже и жени на голям басейн. Там той ще плува трите дистанции на бътерфлай – 50, 100 и 200 м., както и на 400 м свободен стил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *