Пет улици във Велико Търново стават еднопосочни

Нова организация на движението е създадена около стадион „Ивайло” във Велико Търново. Вече са поставени и новите знаци и указателни табели, с които ул. „Йоновка“ става еднопосочна от север на юг. Целта е да се ограничат задръстванията, които се образуват по нея, заради намиращото се наблизо училище „Бачо Киро“ и множеството живущи в района, които са необезпечени с паркоместа. Запазва се двупосочното движение по нея обаче откъм ул. „Никола Габровски“ до пресечката с „Филип Тотю“. През последните няколко месеца бяха тествани различни методи за подобряване на трафика в този район, включително и поставянето на знаци, забраняващи паркирането. Те обаче не дадоха резултат и затова е наложено ограничението за движение в двете посоки. От кметството са взели предвид и подписката на родители от училище „Бачо Киро” за това. Вече е променено движението и по новоизградените отсечки в кв. „Колю Фичето“ – „Асти“, „Твер“, „Колоня товар“ и „Толедо“. Те ще станат еднопосочни, защото в момента по цялото им протежение са паркирали автомобили, които пречат на трафика.

19 thoughts on “Пет улици във Велико Търново стават еднопосочни

 • 04.07.2017 в 13:54
  Permalink

  Поколения наред учихме в това училище и нямаше проблем. Сега обаче да не се счупят краката на децата и да ги закараме и приберем от училище…..

  Отговор
  • 04.07.2017 в 14:27
   Permalink

   Честита победа на родителите, които могат да правят подписки, но не могат да спазват пътни знаци и да ходят 100 метра, за да вземат децата си от училище, без да си паркират колата на 3 метра от входа на оградата!

   Отговор
 • 04.07.2017 в 14:59
  Permalink

  В момента по тая улица няма жива душа цял ден. Проблема е само в учебно време сутрин, по обяд и вечер

  Отговор
 • 04.07.2017 в 15:08
  Permalink

  Организацията създаваща проблеми на гражданите, вместо да ги решава.Сега ние живущите на Филип Тотю следва да обикаляме покрай стадиона ,за да излезем на светофара на улица бул. България. Само не знам, кой ще го спазва и колко ще просъществува поредната глупост, на тази дезорганизация на движението ,във Велико Търново.

  Отговор
  • 04.07.2017 в 17:24
   Permalink

   Като ти сложат глобичка 30лв 30лв 30лв и ще се научиш да го спазваш.

   Отговор
 • 04.07.2017 в 15:20
  Permalink

  Никой не го спазва този знак, всеки го подминава. Току що седях 15мин. докато взема решение защо по дявоте този знак е там, като 10 метра над него има друг който ограничава спирането за престой и паркирането.

  Отговор
 • 04.07.2017 в 18:12
  Permalink

  Прекрасно. Ако сега управниците имат смелост да направят 90% от улиците еднопосочни ще стане още по-добре. За град с географията и архитектурата на Търново, това е най-доброто решение.

  Отговор
 • 04.07.2017 в 19:49
  Permalink

  хахах смях лятно време много по малко движение толкоз и умни са тия дето преценявали коя улица да забраняват смешници те родителите да им направят как да влязат с колата до класната стая още малко

  Отговор
 • 04.07.2017 в 20:03
  Permalink

  Ключе 8 или 10 и ше си го прибера

  Отговор
  • 05.07.2017 в 11:35
   Permalink

   не се занимавай с ключ, давай с резачката направо 😉

   Отговор
 • 04.07.2017 в 22:57
  Permalink

  Точно така се прави! Няма нужда от скъпи решения като подземни или многоетажни паркинги. Просто да направим всички улици еднопосочни и ще решим кардинално проблемите на града.
  Кмете, в Арбанаси улиците еднопосочни ли са? Че нещо и там с паркирането местата кът.

  Отговор
 • 05.07.2017 в 9:00
  Permalink

  Само не разбрах защо наричат това улици?
  Това е всичко друго но не и улица………………..

  Отговор
 • 05.07.2017 в 14:10
  Permalink

  Аз продължавам да твърдя, че живущите на ул.Чавдар войвода също имат труден подход знак СТОП до ДСК, но как се прави през зимата това справяйте се снегорините само запушват подхода към улицата отделно обикаляме половината град, за да подходим, а паркинга на МОЛ-а е полупразен искаме старата посока на ул.Възрожденска и да е двупосочна нагоре към магазин Щил, а не място за паркиране изобщо трудна история добре дошли при нашите проблеми. Успех в борбата!

  Отговор
  • 06.07.2017 в 0:23
   Permalink

   Подкрепям. Това с посоките на Възрожденска и Цветарска е най-голямата (транспортна) простотия на града.

   Отговор
 • 05.07.2017 в 16:17
  Permalink

  О свещенна простота! Това е поредната глупост по улиците в града. Тази сутрин минах от там и колите си вървяха срещу знака, който не се и вижда идвайки от към мебелната къща. И е прав колегата, заради пиковите задръствания сутрин, обед и вечер не трябва денонощно да е затворена улицата.

  Отговор
 • 05.07.2017 в 23:31
  Permalink

  Общината, ако не беше разпродала паркинга и свободните площи около стадиона, сега щеше да има паркоместа до 3017 година. Ама нали някой трябваше да продаде на безценица общинските имоти, за да се построят апртаменти, които да стоят празни /минете вечер по тъмно и вижте колко прозореца светят и преценете от колко апартамента има нужда намаляващия град/. Всъщност безценицата е за общината, но за някои общински служители начело с кмета е било точно обратно.

  Отговор
 • 06.07.2017 в 11:02
  Permalink

  Мда, безмозъчната идея никой няма да спазва, точно колкото примерно се спазва еднопосочната Баба Мота отгоре. От време на време от КАТ ще я ползват за хранилка и така – поредна административна тояга по гърба на българина…

  Да не говорим за ония герои „оттатък“ училището, които превърнаха „Ниш“ в частна улица, практически ежедневно и целодневно непроходима, защото я изливат бетонче следобед, я до обед карат и стоварват тухли, а така увеличават времето за реагиране на линейките с няколко минути.

  „Пълен абсурд“ във Велико Търново с Даниел Панов (и компания)

  Отговор
 • 06.07.2017 в 20:34
  Permalink

  То че улиците са разбити – едно на ръка; че организация на движението не могат да направят като хората – ясно, ама аз не разбирам защо всеки трябва да е с кола в този град! Не можете да ходите пеша ли, градът е прекалено голям ли, градски транспорт ли няма (не е цвете, но е долу горе редовен), такси ли не можеш да викнеш ако ти се наложи…Всеки селянин (повече са вече тези дето живеят във В. Търново, но не са родени тук, а в някое село) – с барутник!

  Отговор
  • 10.07.2017 в 11:23
   Permalink

   подкрепям те. Не е толкова голям град и без проблеми можеш да стигнеш до всяка точка на града пеша. Има и таксита и автобуси .

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *