12 четения

ВРЕМЕТО. Топло, но без екстремни жеги; на места са възможни слаби превалявания

През нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18. За района на В. Търново се очаква минимална температура 16 гр. Преди обяд ще преобладава време с незначителна облачност. Около и след обяд се очакват временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър, предимно от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 28 и 31. За В. Търново максимална температура 28 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 38.0 гр. през 1996 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.6 през 1912 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 47 минути и ще залезе в 20 часа и 58 минути. Фаза на Луната: две денонощия преди пълнолуние.

В събота и неделя през деня ще преобладава слънчево време със слаб до умерен западен вятър. В понеделник ще преобладава време с променлива облачност. Късно след обяд над северозападните райони на Северна България на места се очакват слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Във вторник, сряда и преди обяд в четвъртък ще има незначителна облачност до ясно със слаб до умерен вятър от изток. След обяд в четвъртък ще преобладава време с променлива облачност и на отделни места, предимно над северозападните райони на Северна България, се очакват слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. През периода ще бъде топло, температурите ще се задържат около средните за сезона. Минималните температури ще бъдат между 16 и 21. Максималните температури ще бъдат между 29 и 34.

Над западните и централни части на Стара планина през по-голямата част от периода – от петък до сряда, ще преобладава време с променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад с временни усилвания в петък и събота. В края на периода – към четвъртък, се очаква значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м през периода ще се повишава – от около 18 гр. в петък до около 23 в сряда. В четвъртък се очаква временно захлаждане с 2 – 3 гр. На 2000 м температурите ще бъдат с около 6 – 7 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!