3 четения

Данъчните взеха на прицел търговията по време на фестивали и други масови прояви

САМО ЗА ПОСЛЕДНИЯ МЕСЕЦ ИНСПЕКТОРИ НА ТЕРИТОРИАЛНАТА ДИРЕКЦИЯ НА НАП ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СА ПРОВЕРИЛИ 59 ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЦЕЛИЯ РЕГИОН. Това са предимно будки, сергии и заведения, работещи по време на фестивали, концерти, изложения, панаири и други масови прояви на открито. Констатирани са 39 нарушения на данъчното законодателство, за които са съставени актове. „Прегрешенията“ са предимно за липса на фискални устройства. Конкретно за Велико Търново 16 нарушения са установени в 24 проверени обекта, информираха данъчните. „Законът се прилага еднакво строго към всички. Проверките на организирани мероприятия ще продължат до края на годината и служителите на НАП ще бъдат безкомпромисни към нарушителите“, заяви Ивайло Здравков, директор на ТД на НАП Велико Търново. Календарът на културните събития се наблюдава от служителите на приходната администрация, като проверките са насочени главно към издаването на касови бележки и отчитането на оборотите.

От НАП напомнят, че издаването на касова бележка е задължително при плащане в брой, когато се продава стока или услуга независимо дали това става в търговски обект, или на сергия по време на фестивал или изложение. Издаването на касова бележка е задължително и при плащане с дебитна или кредитна карта. Тогава търговците освен документ от посттерминала са длъжни да ни издадат и фискален бон.

2 коментара за “Данъчните взеха на прицел търговията по време на фестивали и други масови прояви

 • 06.07.2017 в 17:53
  Permalink

  Само ми е любопитно ,кога ще чуя че еди кой си медицински център,кабинет или клиника е запечатана защото примерно не издава касов бон,всъщност нещо което рядко прави???Щото ако е едно малко магазинче с 50 лв оборот то се случва веднага и то поне за месец!

  Отговор
 • 06.07.2017 в 18:45
  Permalink

  до систър
  да не забравяме зъболекарите, хирурзи, зъботехници, ренгенолози, лаборатории а какво да кажем пък за адвокатите, нотариуси и ч.съд.изпълнители – за НАП те не съществуват !

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!