2 четения

Пенсионери от Горна Оряховица търсят помощ от депутата Явор Божанков

ПОРЕДНА СРЕЩА С ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ИМАШЕ ВЧЕРА НАРОДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ от гражданската квота на БСП Явор Божанков. Той посети на място клуба им в железничарския град, където хората му поставиха редица проблеми.

Оказа се, че от есента радиоточките в домовете им не излъчват сигнала на местната радиопрограма. По думите им, те са получили уклончив отговор от общината, че има технически проблем със свързващия кабел, след което чиновниците са ги препратили към един от мобилните оператори. Проблемът не е решен и така жителите на Калтинец са лишени от правото да чуят какво се случва в собствения им град. Пенсионерите се оплакаха още, че няма карти за евтин градски транспорт, а преди месец същия проблем повдигнаха и членовете на клубовете на инвалида и на железничаря.

„Заради интересите коя ще е фирмата по транспорта, последна грижа остават възрастните хора. Нашата визия е, че общината трябва да се грижи за тази дейност, а не да я концесионира. Ако все пак общината не може да се справи с това, не бива потърпевши да бъдат хората. В това отношение кметството сега търпи критика“, каза Божанков. Той се обърна към председателя на БСП Горна Оряховица и общински съветник Огнян Стоянов с молба да постави този въпрос на вниманието на местната власт.

Несправедливото увеличение само на минималните пенсии, шума от честите купони на малцинствата, състоянието на инфраструктурата и обраслите с растителност тротоари, бяха другите проблеми, които посочиха жителите на квартала.

„Много граждани, особено от квартал Калтинец, се обърнаха към мен с въпрос кога, как и къде могат да се провеждат „празненства“ на открито. Това е въпрос от компетентност на местната власт, но не мога да остана безучастен, затова ще поставим и този въпрос на дневен ред“, каза още Явор Божанков.

Огнян Стоянов увери, че още на следващата сесия съветниците от БСП ще внесат питане до кмета как се издават разрешенията за ромските сватби и дали общината има план как да ограничи шума от тях.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

Един коментар за “Пенсионери от Горна Оряховица търсят помощ от депутата Явор Божанков

  • 06.07.2017 в 19:29
    Permalink

    Аз плача,божанков ще решава проблеми…..

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!