martineli

martineli

Къде са те сега?Бившият депутат Иван Иванов се върна към клиничната психология, спрягат го за бъдещ кмет на В. Търново

МНОГО ПОВЕЧЕ ПАЦИЕНТИ ВЕЧЕ ПОСРЕЩА В КАБИНЕТА СИ КЛИНИЧНИЯТ ПСИХОЛОГ И ДОСКОРОШЕН ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА Иван Иванов. След като вече не се занимава със законотворческа дейност, бившият депутат от областта се е отдал изцяло на професията си, а по ирония на съдбата кабинетът му е точно на сто метра срещу парламента. „Като „изпушат” колегите, направо при мен, вместо да се успокояваме в парламента, както доскоро“, шегува се Иванов.

Освен това с колеги психолози Иванов учреди Институт по психология на групите, който ще развива обучителни и изследователски програми заедно с Австрийската психологическа асоциация. В рамките на три семестъра хората, които ще се обучават, ще могат да получат международна диплома по управленско консултиране, групово-динамичен тренинг и т.н. Съвсем наскоро бившият търновски парламентарист от Гражданския съвет и надпартийната платформа „Нова република“ завърши и дисертацията си по политически науки, посветена на реформите в силовите институции и по-специално в полицията. Впрочем трудът е написан още по време на мандата, а по този повод Иванов не на шега казва, че депутатите всъщност имат… доста свободно време, затова не бива да спират с професията си и това е съветът му към по-младите му колеги от парламента. А за тема на докторантурата си избрал полицията, понеже има дълъг опит в областта на изследване на процесите там. Що се отнася до това как системата трябва да се реформира, Иванов е категоричен, че трябва да има нов тип лидерство на средно оперативно ниво, така че полицията да стане с човешко лице.

Бъдещият доктор на политическите науки, който ще защитава дисертацията си тази есен, ще води и курсове по програмата „Национална сигурност“ към Военната академия и обмисля възможност да преподава във ВТУ, на когото активно помага през депутатския си мандат. Освен това той ще продължи и с ангажиментите си в „Училище за политика“, където преди години е обучавал политици като Корнелия Нинова, Весела Лечева, Мина Илиева, Росица Димитрова, както и много от настоящите и предишни народни представители и политици от ГЕРБ. Успоредно с това бившият парламентарист от областта ще води обучения и в регионалната академия за политика „Атанас Буров“, която местни политици от ДСБ и десните партии създадоха по време на предишния мандат.

„Имам много повече време за семейството и приятелите си. Занимавам се активно със спорт, като освен колоездене напоследък карам и кану по Струма. Това лято с дъщерите ми съм планирал и европейска разходка с кемпер. Чувствам се много по-спокоен, защото, излизайки от политиката, разбрах на какъв огромен стрес съм бил изложен“, казва Иванов. Но веднага признава, че политиката всъщност никога няма да го изостави, а проектът „Нова република“ трябва да се развива в партньорство с други извънпарламентарни политически субекти като „Да, България“, с които имат обща цел, и това е съдебната реформа. По думите му, старите класически партии вече се износват в цяла Европа, затова трябва да се насърчават гражданските инициативи и самоорганизация.

За слуховете пък, че на следващите местни избори той ще е кандидат за кмет, Иванов е категоричен – във Велико Търново има огромна работа за вършене.

„Бях в ръководството на парламента, имам силни позиции в изпълнителната власт, защо да не опитам и в местната“, казва с усмивка доскорошният зам.-председател на парламента.

Елена ЧАМУРКОВА

loading...

3 коментара за “Къде са те сега?Бившият депутат Иван Иванов се върна към клиничната психология, спрягат го за бъдещ кмет на В. Търново

 • 07.07.2017 в 19:23
  Permalink

  Този парашутист го видяхме как не напусна парламента с колегите си заради властта. Във В. Търново няма място за службогонци.

  Отговор
  • 08.07.2017 в 12:36
   Permalink

   То, защото Цветанов не е парашутист, а жандармерист. Не ви ли омръзна градът да се управлява от старшини и мотострелковаци. Време е културни хора да се ангажират с града.

   Отговор
 • 08.07.2017 в 11:13
  Permalink

  Не знаех ,че и Мина Илиева била политик

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *