Музеят кани на безплатен пешеходен тур

ТРАДИЦИОННИЯ СИ ВЕЧЕ ПЕШЕХОДЕН ТУР ЩЕ НАПРАВИ НА 8 ЮЛИ РЕГИОНАЛНИЯТ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Този път безплатната разходка е посветена на 140 години от освобождението на Търново.

Обиколките ще са две, с начален час 12,30 и 14,00 часа, като тръгването е от музей „Възраждане и Учредително събрание”. Екскурзоводите Петко Петкански, Теменуга Георгиева и Пенка Виткова ще преведат любопитните търновци и гости на града от „Конака“, където има тематична беседа и разглеждане на експозицията, през единствения на Балканите „Затвор“, по ул. „Гурко” до паметника на Христо Иванов-Големия, съратник на Васил Левски. След това има посещение на музей „Сарафкина къща”, на паметната плоча на отец Матей Преображенски-Миткалото. Маршрутът продължава до Художествената галерия „Борис Денев” и Стамболовия мост, до паметника „Майка България“ и приключва до паметника на ген. Гурко в парк „Марино поле”.

По повод годишнината на 8 юли отворени за безплатни посещения ще са музеите „Възраждане и Учредително събрание”, Затвор и Сарафкина къща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.