36 пилоти са подали заявка за участие в петото издание на планинското „Раховец-Лясковец“

Отсечката от стадиона в Лясковец до манастира „Св. св. Петър и Павел” над града отново ще събере най-добрите автомобилни състезатели в планинското изкачване, съобщи Димитър Стефанов. Президентът на великотърновския клуб „Етър Рейсинг тим” организира четвъртия кръг от планинския шампионат на страната съвместно с БФАС, общините Горна Оряховица и Лясковец. До момента бройката на регистрирани състезатели – 36, е по-голяма от тази през миналото лято.

Асфалтовото трасе с дължина 3350 метра ще бъде арена на петото издание на планинското „Раховец-Лясковец“ на 8 и 9 юли (събота и неделя).

Сред водещите български пилоти, които ще карат през уикенда над Лясковец, личат имената на Илия Царски и Христо Манолов, и двамата с расовия модел „Мицубиши Лансър Ево 9“. Всички лидери в отделните класове на планинския шампионат са заявени за участие. Големият отсъстващ е трикратният шампион на България в генералното класиране Любен Каменов. Регионът ще бъде представен от четирима пилоти.

Емил Денев ще стартира за „Мегапорт рейсинг“ с „Рено Клио“ в клас RC3. За „Етър Рейсинг тим“ ще карат Тодор Тодоров с „Фолксваген Поло“ в НС3, дебютантът Тихомир Тенев с „Пежо 306“ в RC3 и Калин Стефанов със „Ситроен Саксо“ в RC5.

На 8 юли от 9.00 часа пред Община Горна Оряховица ще се проведе административно-технически преглед на участниците и техните автомобили. Заради провеждането му е създадена и временна организация на движението в центъра на града. От 8:30 до около 12.30 часа за движение ще бъдат затворени улиците „Иван Вазов” – от кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Янко Боянов” до кръстовището с ул. „Цар Освободител”; ул. „Св. Княз Борис І” – от кръстовището с ул. „Елена Грънчарова” и ул. „Янко Боянов” до кръстовището с ул. „Цар Освободител” и ул. „Цар Освободител” – от НЧ „Напредък – 1869” до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І”. След административно-техническия преглед участниците ще бъдат изведени до състезателното трасе в Лясковец.

Там в събота ще се проведат тренировки в три манша, които трябва да определят стартовата решетка. Същинската надпревара ще бъде в неделя от 11.00 часа и ще включва три манша. Награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия.

 

Снимка:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *