В края на лятото "Кроношпан" отваря 200 работни места с начална заплата около 1000 лв. | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

В края на лятото „Кроношпан“ отваря 200 работни места с начална заплата около 1000 лв.

Публикувана на: 11.07.2017г. 987 прегледа

С ДОСТА ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ ЩЕ СТАРТИРА В КРАЯ НА ЛЯТОТО НОВИЯТ МОДЕРЕН ЗАВОД НА „КРОНОШПАН“. „Нашите стартови възнаграждения в зависимост от позициите са около и над 1000 лв., но с времето ще растат прогресивно. Първоначално отваряме 200 работни места. Най-късно през октомври пускаме новото предприятие, но хора ще се набират по-рано“, коментира директорът на компанията Асен Ников. Той е категоричен, че дружеството няма да дава ниски, а ще привлича кадри с достойни възнаграждения и бонуси и без да се налага да агитира кандидатите. Догодина пък се очаква да стартира набирането на поне още 200 – 300 работници за компаниите, които ще са ангажирани в мебелния клъстер, който се оформя в промишлена зона „Дълга лъка“. Те ще правят мебели и изделия от дърво и ще са предимно експортно ориентирани. Клъстерът вече се оформя и на територията на бившия радиозавод, който „Кроношпан“ купи. „При нас възнагражденията са доста високи и ще са много над средните за града. Амбициите ни са да станем еталон и за останалите и така да се вдигне покупателната способност на населението. При над 300 млн. евро инвестиция няма как да не поддържаме адекватни заплати“, бе категоричен Ников.

Според експерти със старта на новите предприятия все по-търсени ще са специалностите, които техникумите подготвят, а гладът за обикновени работнически професии ще бъде още по-голям.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Коментари за "В края на лятото „Кроношпан“ отваря 200 работни места с начална заплата около 1000 лв."

 • 11.07.2017 в 14:01

  капиталистически експлоататори, ние ще им работим за експорт, а други „развити“ страни ще потребяват, хем и ще ни цапат въздуха, това е демокрацията в най-чистия си вид

  Отговор
 • 11.07.2017 в 22:20

  Нали не се заблуждава някой в „чистите“ намерения,за това че в Чолаковци не случайно за има няма 1000 души се изсипаха за кратко време десетки милиони…тротоари,мостчета,пътища,детски площадки и прочие…като няма да ме изненада и безплатни салони за тайландски масаж да им отворят.Това ми звучи като предварителен бонус към тази шепа народ ,за да не излезе същата и да затвори пътищата в протест за гигантското производство,което предстои в съседство и което уж няма да замърсява въздуха в града.Дори в центъра на София въздуха е десетки пъти по чист от този в Търново.

  Отговор
  • 14.07.2017 в 16:02

   Жителите на Чолаковци са над 4200! За сравнение – Килифарево има около 2400 жители,Дебелец- около 4000, Арбанаси – 299.

   Отговор
 • 12.07.2017 в 1:38

  Всичко е ОК, а знаете ли колко вредно е това производство? Тези заплати изобщо не са адекватни за това, което ще се работи. Поне двойни трябва да са! Като започне производството ще разберете за какво става на въпрос. Не само работещите в цеховете, но и всички наоколо ще разберат като им замирише, започнат да имат задух, остра кашлица и да им сълзят очите. Въпреки апетитните заплати ви гарантирам голямо текучество в производството. Не съм черноглед и нека има производство, но такова вредно не трябва да бъде в рамките на града, а извън него и да плащат поне половината на това, което плащат за същата работа на запад.

  Отговор
 • 12.07.2017 в 2:02

  Блажени са вярващите !
  Те дори в момента „Кроношпан“ бавят плащанията си към фирмите, които го строят с по 3-4 месеца. Между „Кроношпан“ и фирмите подизпълнители е застанала мутренска фирма, която лапа комисионни.
  „Кроношпан“ е уж австрийска, но реално е собственост на турци.
  А, за бъдещото замърсяване на града ?…
  А, за изсичането на горите за материал ? ..
  Хората си изхвърлят мръсните производства в гетото България …
  Вредите от този огромен завод ще са повече от ползите.
  Да не говорим, че не ги виждам как ще намерят квалифициран персонал …

  Отговор
 • 17.07.2017 в 10:43

  Аз живея в квартал Зоната-както казват дупката,вечерта и през нощта не може да се спи от шума който идва от завода ,а тези който живеят в Чолаковци издържат на шума и миризмата не знам

  Отговор
  • 03.09.2017 в 0:55

   Напълно съм съгласен с вас. Аз също живея в Зона-Б и звукът нощем е ужасно силен, не знам как хората се примиряват с това, но не мисля, че е нормално… Дано съответните органи да се самосезират и да направят необходимите проверки, защото не се търпи.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *