4 четения

Дъжд от награди за децата от „Бест Сингърс” и СУ „Емилиян Станев” от международен фестивал в Албена

ДЕВЕТГОДИШНАТА МИРЕНА ПЕТКОВА СПЕЧЕЛИ ПЪРВА НАГРАДА ОТ XI издание на Международния фестивал на изкуствата „Трикси”, който се проведе в Албена. 8-годишният Кристиян Менев е втори, а деветгодишната дебютантка Фелин Ахмедова стана трета. И тримата изпълнители са се състезавали във втора възрастова група. При най-малките шестгодишната Деница Кръстева е с поощрение. С поощрителна награда си е тръгнал и 15-годишният Радослав Кирилов, който се състезава в трета възрастова група. В категорията дуети Деница Кръстева и Кристиян Менев са спечелили второ място. Всички деца са възпитаници на вокалния педагог Петя Кръстева в школата „Бест сингърс“.

Звездният отбор на Петя Кръстева е включвал още и деца, които учат джаз и поп пеене в СУ „Ем. Станев”. 9-годишната Никол Христова е с поощрение, Преслав Цветанов, който също е на 9 г., е получил трета награда. 9-годишната Киара Йорданова, която се е състезава във втора Групата на 10–12-годишните също си е тръгнала с поощрително отличие, а 11-годишната Албена Калчева се е преборила за III награда. И за четиримата това е било първото музикално състезание.

Участваха над 450 талантливи деца и младежи от осем държави – Украйна, Русия, Молдова, Румъния, Турция, Армения, Беларус и България. Певците са били оценявани от деветчленно жури с председател проф. Пламен Арабов. Младите таланти се състезаваха в няколко категории – солисти, дуети и ансамбли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!