Манолов и Царски отпаднаха, Юли Телийски победи в планинското „Раховец – Лясковец 2017”

Сочените предварително за фаворити за първото място в планинското състезание „Раховец – Лясковец 2017” претърпяха пълен провал. Първо Илия Царски с „Мицубиши Лансър Ево 9“, а след него и прекия му съперник в този старт – Христо Манолов, също с „Мицубиши Лансър Ево“, отпаднаха от състезанието. Това стана на приблизително едно и също място – след пост N 3, недалеч от първия обратен ляв завой по трасето. Колата на панагюреца даде технически дефект, докато Манолов се прибра в бокса с разбита лява предница и силно деформиран радиатор. Така възловото състезание от шампионат „Раховец – Лясковец 2017” се оказа изцяло в полза на Юлиян Телийски, който спечели и трите манша и купата за краен победител.

Пилотът на „Дунев Рейсинг” победи с общо време 4:38.48 минути. Втори е габровецът Стефан Стоев с „Хонда Сивик“, НС3, а трети Константин Йорданов с „Рено Меган“, втори в НС3. 2 секунди не стигнаха на инициатора на това състезание – Тодор Тодоров от великотърновския клуб „Етър Рейсинг Тим“ с „Фолксваген Поло“, да се качи на почетната стълбичка в генералното класиране. Лясковчанинът е трети в НС3 и четвърти в общото подреждане. С победата си в четвъртия кръг от шампионата Телийски излиза начело и в генералното класиране с 68 точки, измествайки Царски и Манолов.

В RC4 победител стана Димитър Божилов („Дунев Рейсинг“) със „Ситроен Саксо“, който успя да се наложи с по-бързи първи и трети маншове. От пилотите на „Етър Рейсинг“ дебютантът Тихомир Тенев с „Пежо 306“ е втори в RС3 и седемнадесети в общото класиране, Калин Стефанов със „Ситроен Саксо“ е четвърти в RС5. Носител на купа „Раховец – Лясковец 2017“ в отборното класиране е „Дунев Рейсинг“, домакините от „Етър Рейсинг“ са трети.

 

Снимка:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *