Пуснаха поливни системи на футболните терени в Леденик, Шемшево и Килифарево

Още три футболни терена на територията на община Велико Търново вече са оборудвани с надземни мобилни поливни системи. От края на миналата седмица редовно се полива тревата на стадионите в Леденик, Шемшево и Килифарево. Инициативата на местните кметове Антон Кръстев, Кирил Ангелски и Димитър Събев бе подкрепена от кмета на старата столица Даниел Панов и поливните системи вече са факт.

Системата в Леденик е водозахранвана от реката със самозасмукваща помпа, монтирана в шахта. По дължината на терена са изградени пет минишахти с кранове и бързи връзки, посредством които маркучите на мобилната поливна система се включват в инсталацията бързо и лесно.

Поливната система е изградена от 5 разпръсквача на регулируеми стойки, които покриват цялата поливна площ по ширината на терена.

В Шемшево източник на вода за поливане на терена за Футбол 7 и Футбол 9 е изкопаният преди време кладенец. На кметството бе отпусната и бройка за работник, който да се грижи за двата терена в селото и за този в Леденик. Стадионите в двете села се ползват предимно от Детско-юношеската школа на ФК „Етър В. Търново“ и за провеждане на ученически игри. С монтирането на поливните системи значително се подобряват условията за подготовка на децата, като тревата ще се запази зелена и терените няма да бъдат твърди.

В Килифарево поливната система е захранена от реката, както тази в Леденик. От пролетта с момчетата от града, които искат да тренират футбол, се занимава бившият футболист на „Етър“, „Славия“, „Видима-Раковски“ и други отбори Илко Трифонов.

 

Снимка:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *