Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 14 – 20 юли

Осъзнаваме своите негативи и позитиви и променяме онези черти, които не ни правят щастливи

 

Здраве: Не се товарете с излишни негативни емоции през този период, защото неприятните чувства могат да ви донесат доста здравословни неразположения. Днес избягвайте употребата на алкохол. Ограничете приема на лекарства без причина. През уикенда е възможно обостряне на мигрена и силно главоболие, ако страдате от хронично такова. В понеделник и вторник пазете гърлото. В горещото време настинките от климатика дебнат в засада, както и проблемите със сливиците и гласните връзки заради студените напитки. В сряда и четвъртък общувайте с хора, с които нямате дрязги. И най-малките скарвания могат да ви причинят емоционални рани и здравословни проблеми.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите – от събота до четвъртък включително. Неблагоприятни дни: петък. Можете да боядисате косите си в понеделник, вторник. Масажи: Благоприятни дни за лечебни масажи: понеделник и вторник. В сряда и четвъртък можете да направите отпускащи и релаксиращи масажи за отнемане на умората и стреса. Обеци и татуировка: Всички дни са благоприятни за поставянето на обеци. Избягвайте татуирането на тялото в петък. Сауна и парна баня: Избягвайте парната баня в сряда, четвъртък.

Хранене и диета: През тази седмица Луната е намаляваща и можете да стартирате своята диета или дългосрочен хранителен режим в събота или неделя. Отслабва се лесно, стига да спазвате хранителни принципи и да имате добри навици при приготвянето на ястията си. Не прекалявайте с количеството на порциите, пийте много вода и се наслаждавайте на всяка хапка, която поемате. Луната е с вас, ако искате да се вталите. Днес включете максимално количество зеленчуци в менюто си, както и овесени и пълнозърнести продукти. През уикенда наблягайте на плодовете и белтъчините. В понеделник и вторник сте чревоугодници и гладът е предизвикан главно в съзнанието, вместо в корема. Насладете се на храната, като приготвяте порциите така, че да са приятни за погледа. В сряда и четвъртък не се лишавайте от дневния прием на мазнини, защото тогава мазнините са полезни за функцията на жлезите с вътрешна секреция. Хапвайте риба, авокадо, сурови ядки, маслини и зехтин. Лунната диета тази седмица стартира в неделя точно в 22.25 часа с настъпване на фаза последна четвърт.

Основни звездни аспекти: Луната през тази седмица се движи в Риби, Овен, Телец и Близнаци. Преоткрийте нещо ново в себе си, в своите най-дълбоки черти от характера. Извадете на показ нещо позитивно от своята същност. Направете добро и то ще ви се върне неколкократно. Да внимават всички, родени в Риби, Овен, Телец и Близнаци. За тях тази седмица предстои да е важна. В понеделник Венера и Нептун са в квадратура. Вникнете надълбоко в своите скрити чувства и преодолейте негативните емоции. Бъдете искрени поне със себе си, за да овладеете слабостите си. Аспектът изисква да дарявате любов, а не безнадеждно да се стремите някой да ви даде такава. Избягвайте ревността. В сряда Меркурий и Сатурн са в тригон. Хармоничният аспект ще ви помогне със здрав разсъдък да опитомите страстите в себе си и да извадите на преден план положителни качества от своя характер. Денят е добър за делови срещи и дейности в частния бизнес. За учене и проучване в различни области от живота. Като цяло през тази седмица предстои да опознаете своите собствени негативи и позитиви. Можете да коригирате онези черти, които не ви правят щастливи, както и да подчертаете положителното в себе си.

 

ОВЕН

Не споделяйте

 

През тази седмица е важно да разчитате единствено и само на себе си и да не допускате никого прекалено близко до вас. Вероятно ще се натъкнете на лоши съветници, чието желание е да ви объркат и всеят хаос в живота ви. Нуждаете се от спокойствие и уединение. Заложете на интелектуалните си заложби и отминете с лека ръка злите езици, одумващи какво ли не от вашето битие. Направете нужните за себе си промени, разместете някои пластове в ежедневието си. Но отново – не споделяйте на никого за това, което сте си наумили.

 

ТЕЛЕЦ

Напрегната седмица

 

Очаква ви напрегната седмица. Не всичко във финансов аспект върви така, както сте си го намислили предварително. Сега не е най-подходящият момент да правите капиталовложения и покупки. Бъдете консервативни и избягвайте подписванията на договори. Някой ще се опита да ви измами и въвлече в интрига в личния живот. Не давайте пари назаем и не търсете заеми от чужди хора. Дръжте бъдещите си планове в тайна, за да не се намерят хора-завистници, които да поставят черна котка на пътя ви.

 

БЛИЗНАЦИ

Противоречиви настроения

 

За вас предстои разнообразна седмица. От една страна, удовлетворени сте от някои развития в живота си. Има факти, които се случиха във ваш интерес и сега е време да празнувате победа по този повод. Емоционалното ви състояние обаче е доста уязвимо и често изпадате в противоречиви настроения. Хората около вас не могат да ви познаят и на моменти се плашат от поведението ви. Укротете топката. Имате нужда от спокойствие и малко повече време за анализ. Върнете се назад в месеците и осъзнайте причините в момента да се чувствате по този начин.

 

РАК

Реализация

 

През тази седмица е много важно да се справите с вашите вътрешни емоционални неразположения. Погрижете се за вътрешния си мир и овладейте излишните страсти. Можете да омекотите нервите чрез посещение на йога, медитация или групови спортни занимания. Намерете си хоби, което да убива част от свободното ви време. В работната сфера се реализирате прекрасно. Седмицата е благодатна за начинания и ви помага да повишите доходите си чрез екипна работа с колегите.

 

ЛЪВ

Интересна седмица

 

За вас следва интересна седмица. Натъквате се на различни неприятни слухове, които чувате за себе си от хора, които дори не познавате. Въвлечени сте в интриги, засягащи вашия личен живот, сферата на любовта и половинката. Спрете всичкото това нещо още в зародиш. Не се притеснявайте да се опълчите срещу онези, които плетат примки. Справедливостта е на ваша страна и тя ще се възцари, ако вие я предизвикате.

 

ДЕВА

Премълчавайте си

 

През тази седмица би следвало да сте по-внимателни и деликатни. Около вас обстоятелствата не са подходящи да стартирате проблеми, спорове и неприятни ситуации. Търсите и се заяждате в службата с колеги, партньори. Дори с шефовете сте на нож, защото вие имате едно мнение, а те – друго. Да сте на различни полюси е съвсем естествено състояние, но да защитавате толкова ревностно своята гледна точка сега не е особено благодатно за вас. Премълчавайте си, за да не влезете в излишни драми.

 

ВЕЗНИ

Уредете живота си

 

Тази седмица изисква от вас да запазите самообладание и да обърнете по-голямо внимание на вътрешния си мир и усещане за личен комфорт. Нещо все ви дразни. Нещо все не е наред ту в личния ви живот, ту в професионалния. Сега можете да спрете темпото и да се огледате. Какво ви дразни? Как можете да го елиминирате? Замислете се над тези въпроси и действайте по разрешаването на проблема. Тази седмица иска да ви види дейни и готови да разчупите леда, за да направите живота си по-комфортен и приятен.

 

СКОРПИОН

Вземате решения

 

Чувствате се потиснати от различни обстоятелства. Желаете да направите промени в живота си, но нещо все ви пречи. При едни е финансов недостиг, за да направят първа крачка към начинание. При други е липсата на подкрепа от половинката, при трети е ревността, която ви е обсебила и не ви позволява да говорите нормално с хората около себе си. Решете проблемите си и не позволявайте на обстоятелствата да застават на пътя ви. Имате нужда да останете насаме и да вземете реални решения за своето близко бъдеще.

 

СТРЕЛЕЦ

Лични проблеми

 

За вас периодът стартира с известни проблеми в личен план. Казани накриво думи, разбушувала се ревност или просто временно отчуждение са причините да се чувствате несигурни във връзката си. Не търсете утеха в извънбрачни авантюри, а намерете пътя към изясняване на проблемите. Това ще ви спести доста драматични развръзки. В сферата на бизнеса и работата нещата вървят прекрасно, защото ви очакват доста срещи през деловата седмица и една напълно завършена сделка. Необвързаните нека не търсят мечтания партньор точно сега.

 

КОЗИРОГ

Внимавайте

Не е изключено в началото на периода да бъдете въвлечени в интрига, без самите вие да сте допускали, че можете да се озовете в такава ситуация. В забързаното ежедневие не забелязвате, колко лесно избухвате и кого допускате до себе си. Сега именно приятели, които са ви станали уж много близки, са в основата на проблемите ви в личен план. Решете тези недоразумения в зародиш и не позволявайте да влияят зле на хармонията във взаимоотношенията ви с половинката.

 

ВОДОЛЕЙ

Напрегната седмица

 

За вас тази седмица е особено напрегната заради проблеми във финансов план. Имате сериозни пропуски в документацията, която подготвяхте в последните месеци и това ще ви коства глоби и санкции. Подгответе се да заплатите за безотговорното си отношение към работата с лични средства. Но не се притеснявайте – колкото ще загубите, толкова и ще спечелите, защото още в началото на идната седмица се развиват тенденции и перспективи за нова работа, нова сделка. Нова врата се отваря пред вас и вие не бива да пропускате тази ситуация.

 

РИБИ

Владейте се

 

През тази седмица е нужно да поработите малко повече върху своите лични страсти и емоции. Да овладеете излишната енергия и да прогоните нервността, която все ви кара да избухвате или да заставате в отбранителна позиция спрямо най-близките си хора. Направете си вътрешния себеанализ и не обвинявайте все отсрещната страна. Сега тя не е виновна. Тенденциите в професионален план са отлични, стига да спазите изискването да се пречупите в личен аспект. Не го ли направите, излишните страсти ще съсипят добрите професионални перспективи.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

14 юли. Вие сте променливи и вечно търсещи натури. Не обичате еднообразието, а по сърце ви е да пътувате и да откривате все нови и нови неща. Мнозина изглеждат дори повърхностни в очите на обществото, но това е вашият начин да живеете живота си. Абстрактното ви виждане се изразява и в работата ви, и в личния ви живот. За да се чувствате истински щастливи, трябва да си изберете такава работа, която да е изпълнена с предизвикателства, пътувания и отдаване в полза на обществото.

Годината, в която навлизате, ще постави някои трудности и перипетии на пътя ви. Целта е да реагирате адекватно, като ги отстраните максимално бързо. С две думи, очаква ви една по-тежка, но успешна година, през която ще се налага сами да се справяте с пречките пред себе си. За мнозина това ще е и рутинна на всичкото отгоре година, защото няма да предложи никакви нови начала или промени, а на тяхно място ще дойде рутинната ежедневна работа.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

15 юли. Стабилни и надеждни, на вас може да се разчита във всяко едно отношение. В семейството сте верни, грижите се обичливо, но и ревниво за своите близки. Стремите се да ги предпазите от всяка трудност, от всеки капан в живота, но така не разбирате, че подрязвате крилата им и те не могат да полетят в живота. Това се отнася най-вече за децата ви. Освободете ги! Дайте им поле за самостоятелна изява. Нека те сами разтворят своите крила, за да полетят уверено към успеха.

Годината, в която навлизате, ще ви предложи промени, пътувания и много нови неща, които ще се случват с ваша помощ. Така е, трябва да сте активни и сами да предизвиквате промените в живота си. Доста интересна, тази година ще ви зареди с енергия. Изживейте я смело, но и разсъдливо!

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове. Ако сте пушачи, сега ще имате волята да се справите с порока.

16 юли. Добродушни и отзивчиви, вие можете да прощавате и го правите във всяка секунда от своя живот. Интелектът ви е подчертан и сте в състояние да разговаряте на всякакви теми, а ако намерите хора с равен на вашия интелект, по-щастливи от вас няма. Важно изискване е отправила съдбата към рождената ви дата, а и към вас самите. Най-високото място, което можете да заемате в този живот, е второто. Задоволете се с него. Не сте родени, за да дърпате конците и вземате важни решения. С времето ще се убедите в казаното и ще разберете дълбокия му смисъл.

От днес за вас стартира година на стабилизация. След бурните промени, които протекоха около вас в последно време, сега се налага да забавите темпото и да запазите един по-разумен ритъм на живот. Това е прекрасна година за сключване на брак и за заздравяване на семейните отношения.

Здраве: Отслабва имунната ви система и това може да доведе до чести настинки и проблеми с гърлото, горните дихателни пътища, носа.

Станислав КЛИМЕНТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *