Хората, които са си поставили ясна цел за следващия ден, по-рядко страдат от безсъние

Човек страда по-рядко от безсъние, ако има ясна цел на сутринта, за да стане от леглото, установиха американски учени, цитирани от в. „Дейли мейл“.
Изданието публикува разработката на екипа на д-р Джейсън Онг от Северозападния университет. Хората, които са си поставили ясни задачи, в 63 процента от случаите страдат по-рядко от сънна апнея и в дългосрочен план са подложени на по-малък брой разстройства на съня.
Според автора на изследването д-р Онг, ако се помогне на хората да си поставят ясни цели в живота, това ще ги избави от много безсънни нощи, без да прибягват до лекарства.
Екипът провел проучвания сред 823 участници със средна възраст 79 години. Известно е, че хората от третата възраст спят много по-малко през нощта. От получените данни и попълнените въпросници се оказало, че по-целеустремените от участниците в 63 процента от случаите не страдали от сънна апнея /задушаване по време на сън/ и свързаните с нея нощни събуждания. Високо мотивираните люде като цяло показвали по-добри показатели на съня. При тях се наблюдавала и с 52 процента по-малка вероятност от развиване на синдрома на неспокойните крака.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *