martineli

martineli

Велико Търново ще отбележи 180-годишнината от рождението на Васил Левски

Велико Търново ще отбележи 180-годишнината от рождението на Васил Левски. Събитията ще се състоят в навечерието на рождената дата /18 юли 1837 г./, до паметника на Апостола на свободата на ул. „Васил Левски“, както и пред Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“.
Програмата за отбелязване на годишнината започва в 20,30 ч. на 17 юли /понеделник/. Пред великотърновци и гостите на града ученици от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и Средно училище „Емилиян Станев“, заедно с актрисата Стефка Петрова ще представят литературната композиция „Левски в сърцата ни“. Заупокойна молитва ще отслужи великотърновският митрополит Григорий. Представители на институции, организации, сдружения, жители и гости на Старата столица ще отдадат почит на Дякона, като положат венци и цветя пред паметника му.
В 21,00 ч. пред МДТ „Константин Кисимов“ кметът на Велико Търново Даниел Панов и официалните лица ще произнесат слова. Програмата по случай 180-годишнината от рождението на великия български герой Васил Левски ще завърши с тържествена заря.
П Р О Г Р А М А
180 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО
НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ
17 юли 2017 год. /понеделник/
Велико Търново
20,30 ч. пред паметника на Васил Левски
„Левски в сърцата ни!” – литературна композиция, посветена на Апостола на свободата и изпълнена от Стефка Петрова – актриса от МДТ „Константин Кисимов”, Сияна-Мария Петрова- ученичка от 9-ти „В” на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” и Йоан Петров Иванов – ученик от 4-ти „В” клас на СУ „Емилиян Станев” – участници в театрална студия „Усмивка” при Младежки дом – Велико Търново и членове на клуб „Млад възрожденец”.
Заупокойна молитва, отслужена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий.
Военен ритуал за полагане на венци и цветя на признателност.
21,00 ч. пред МДТ „Константин Кисимов”
Встъпителни думи на бриг. ген. Пламен Богданов – Началник на НВУ „Васил Левски”.
Приветствие от Атанас Запрянов – заместник-министър на отбраната.
Слово на Кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.
Тържествена проверка – заря.
Организатори:
Община Велико Търново
Национален военен университет „Васил Левски”
Великотърновска Света митрополия
Общински комитет „Васил Левски”
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *