С две купи от Европейски шампионат се завърнаха мажоретките на СУ „Вичо Грънчаров“

Участници от 7 държави – България, Чехия, Полша, Украйна, Босна и Херцеговина, Румъния и Унгария се състазаваха в най-различни категории. За пръв път в историята на състава представителките на Горна Оряховица участваха в шампионат от толкова висок международен ранг. Те се състезаваха в категорията Традиционал – батон и помпони (на място и дефиле – 60 м), както и в една много оригинална категория – For fun – шоу с различен атрибут от батон и помпони – танц с ветрила. Момичетата на художествения ръководител Розалия Нанкова изпълниха танците прекрасно, с голяма увереност, спазвайки строгия регламент на състезанието. Така, съвсем справедливо, нашите мажоретки се наредиха на 3 място след представителките на Украйна и Чехия. След тях се наредиха  съставите на Разград, Ботевград, Бургас и Добрич. Още една бронзова купа момичетата спечелиха и за оригиналния танц с ветрила. С тези отличия съставът доказа за пореден път, че има потенциала да представи града и страната ни на международните подиуми.

     След емоциите от представените танци момичетата намериха време и да релаксират в Аквапарк-Албена – като подарък от организаторите на състезанието.

      Участието в XIV Европейски мажоретен шампионат Merry Majorette Cup бе достоен завършек на сезона за Мажоретния състав на СУ „Вичо Грънчаров“. Само в последните 3 месеца момичетата взеха участие в Мажоретни фестивали в градовете Русе, Левски и София, а  през месец май в Дряново представиха спектакъла „Споменът за Вас и огънят в нас“, посветен на 141 години Априлска епопея.

    След този сезон, изпълнен с успешни  участия, момичетата от мажоретния състав ще се заредят с нови сили и идеи за още по-оригинални композиции, обогатени от видяното по време на всички участия.

Информация и снимка: Мажоретен състав при СУ „Вичо Грънчаров“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *