Три проекта реализира програмата „Младежка банка – В. Търново“

ТРИ ПРОЕКТА ЩЕ РЕАЛИЗИРА ТОЗИ МЕСЕЦ ПРОГРАМАТА „МЛАДЕЖКА БАНКА”, които вече са получили одобрение от сдружение „Бизнес и инвестиционен център – Централна Северна България”. Първият проект е „Лятна академия за младежко предприемачество”, насочен към младите хора между 15 и 24 години. В рамките на три дни те ще преминат през динамично обучение за придобиване на умения за това по какъв начин могат да реализират идеите си, да стартират собствен бизнес и да формират успешен екип. В края на обучението някои от най-интересните идеи могат да получат подкрепа от платформата за групово финансиране Indiegogo, подпомагаща креативни идеи на хора от цял свят.

Вторият одобрен проект на програмата е „Младежи на мотори!? Да знаем как!“, чиято идея е чрез алтернативно образование и неформални срещи между възрастни и младежи да се повиши информираността по темата. А третият проект на „Младежката банка“ е „Здрави и активни със стрийт фитнес“. Преди началото на проекта предстои да бъде подменена настилката на площадката за стрийт фитнес в парк „Дружба”, където ще се проведат няколко групови тренировки. Целта на проекта е популяризиране на уличния фитнес сред младите хора.

„Младежка банка – Велико Търново” е създадена преди повече от една година, като досега са реализирали различни спортни състезания, турнири, благотворителни концерти, тематични събития за Св. Валентин и Хелоуин, както и проектът „Стрийт денс срещу агресията в училище”.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *