Бивш вратар на „Локомотив“ подписа с 14-кратен шампион на Полша

Изигралият много силен сезон в горнооряховския „Локомотив“ вратар Николай Банков осъществи престижен трансфер зад граница. Стигналият до националния отбор на България тази пролет страж премина успешно медицински прегледи и подписа договор с 14-кратния шампион на Полша „Рух“ (Хожув). В контракта на 26-годишния Банков има опция и за удължаването му с още една година.

„В „Локомотив“ изживях невероятни 12 месеца, може би най-силните в моята кариера. Бях титуляр в 30 мача, сложих капитанската лента на тима, като дори получих и повиквателна за националния отбор от г-н Хубчев. Съжалявам много, че изпаднахме, тежко ми е, но в живота понякога има и такива моменти“, коментира Банков.

Той ще има възможност да дебютира на вратата на новия си отбор след изиграването на първите три срещи от първенството. Причината за това е, че тогава ще падне забраната на „Рух“ за картотекиране на нови играчи.

Снощи от 18.00 часа бе последната контрола на „Локомотив“ преди старта на първенството във Втора лига. Мачът се игра на базата на националите в Бояна. Съперник бе елитният ФК „Апоел“ (Ашкелон), състезаващ се във Висшата лига на Израел.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.