Медали за младоженците, дарили парите си за болно дете | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Медали за младоженците, дарили парите си за болно дете

Публикувана на: 17.07.2017г. 95 прегледа

Репортерът на „Борба” Галина Георгиева получи званието „Журналист – адютант на истината“

 

Младоженците от Велико Търново, които дариха пари от сватбата си за лечението на дете, ще бъдат удостоени с медали „За хората с добри сърца”. Отличията са от фондацията „Помогни на нуждаещите се”, която помага на болни и хора в безизходица и поощрява благодетели. За медалите информира председателят на организацията Георги Найденов, който се свърза с редакцията.

Както „Борба” писа, Кристин и Йордан Парашкевови поискаха от гостите на сватбата си вместо цветя да им дадат тяхната парична стойност. Събраната сума 920 лв. и няколко дни след венчавката бе преведена на банковата сметката на 4-годишния Георги от Нови пазар. Момченцето страда от детска церебрална парализа и има нужда от скъпоструващо лечение в чужбина.

„Какво по-хубаво от това семейният живот да започне с добра кауза? Вярваме, че е хубава поличба. Съветваме всички бъдещи младоженци да помогнат на някого, защото това не коства нищо, но означава много”, обяснява Кристин.

„На пръв поглед това изглежда като че ли не много сериозно. Но както е казал народът, „Капка по капка – вир става”. Щом можем да помогнем дори с малко – защо не? Ако всички мислеха така, нещата в нашата страна щяха да са много различни”, коментира решението и Йордан.

Според председателя на фондация „Помогни на нуждаещите се” Георги Найденов постъпката на двамата млади заслужава адмирации и е достойна да служи за пример на всички българи.

1
Галина Георгиева

„Радвам се, че на фона на всички тези лоши новини във всички медии най-после попаднах на една добра и положителна постъпка. Добротата не трябва да остава анонимна. Ето защо ние от фондацията решихме да поощрим тези двама младежи, избрали да започнат съвместния си живот с добро дело като спасяването живота на едно дете. Затова ние ще ги наградим с почетен знак медал „За хората с добри сърца”. Пожелаваме им добротата в техните сърца никога да не угасва и да правят още много хора щастливи”, каза той.

Освен двамата младоженци отличие получава и репортерът на „Борба” Галина Георгиева – званието „Журналист – адютант на истината” на Международната академия по журналистика за откриване и отразяване на положителни събития с ценен принос към обществото.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>