Над 300 км изминаха участниците в шестте велопохода в региона | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Над 300 км изминаха участниците в шестте велопохода в региона

Публикувана на: 17.07.2017г. 58 прегледа

Близо 200 участници се включиха в шестте велопохода, организирани в рамките на три месеца от „ТърновоRUNS”. По време на инициативата „веломафията“ изминава над 300 км до различни дестинации в региона. Идеята за походите се ражда през април, след като „ТърновоRUNS” получава 10 електрически велосипеда от видинска неправителствена организация по проект, финансиран за популяризиране на велотранспорта в страната. Такива велосипеди са осигурени в повечето големи градове на Северна България и Южна Румъния, а първият поход в старата столица стартира на 14 април.

„В него се включиха около 15 души, докато в следващите бяха много повече, стигнахме до 48 души. Вчера (б. ред. събота) приключи последният поход за сезон пролет-лято. За това време успяхме да организираме общо шест похода с маршрути до Еменския каньон, Дряновския манастир, Хотнишкия водопад, Къпиновския манастир и язовир „Йовковци“, Килифаревския манастир. При всеки един от походите искахме да включим и някоя от забележителностите в региона. Така успяхме да посетим общо 8 манастира“, разказа Калин Василев – основател на „ТърновоRUNS”. В безплатните велопоходи се включват хора на различни възрастни, включително и деца и възрастни над 60 години. Голям интерес има и към електрическите велосипеди, които са много подходящи за района на Велико Търново. Организаторите споделиха още, че има огромен интерес към инициативата и затова ще организират следващите велопоходи още през септември и октомври.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Снимки: личен архив

loading...

Коментари за "Над 300 км изминаха участниците в шестте велопохода в региона"

 • 18.07.2017 в 5:38

  Супер е тази инициатива и колкото повече хора ползват колелета е толкова по-добре за всички нас. Търново обаче е място, където велотранспорта е последното нещо, което можеш да ползваш за съжаление. Тесни улици, много коли, много баири и ниска култура на участниците в движението. Ако от общината подемат инициатива да се популяризира велотранспорта ще бъде едно добро начало. Града, като площ не е толкова голям и от единия зо другия край със спокойно каране ти трябват не повече от 30 мин. Помислете с градски транспорт или кола колко ще са ви необходими! Пак горе-долу толкова, а в час пик и повече дори.

  Отговор
  • 28.07.2017 в 16:41

   Включвай се! Чакаме те.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *